2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Tatabánya

Polipok az Eszkimók ellen

A Szigeti Bikák és a Nyugati Eszkimók is Tatabányán jártak a hétvégén. A Tatabányai Polipok jégkorongcsapata az elmúlt évhez hasonlóan idén is megrendezi saját tornáit, amelyekre az ország minden részéről érkeznek együttesek.

– Az első kupán nyolc csapat méri össze erejét a nyolcévesek korosztályában – fogalmazott Dobozi Gábor, a Polipok csapatvezetője. – Januárban ezt még két torna követi az U10-es korcsoportban, majd február 11-én a legidősebbek, a tizenkét évesek mutatják meg tudásukat. Szerencsére nagy nevű riválisok is elfogadták a meghívásunkat, többek között a Vasas csapata is itt van velünk az első viadalon.


A Tatabányai Polipok sportolói létszáma folyamatosan nő, egyre több fiú és lány választja kedvenc sportágának a jégkorongot. Emellett a műjégpálya is fejlődik, a fedés elkészülte után hamarosan talán a beruházás második üteme is megvalósulhat.

– Mindent megtettünk, ami a folytatáshoz szükséges – hangsúlyozta Németh Péter, a Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület elnöke. – Megvannak a szükséges tervek, a taopályázathoz szükséges önerőt is összegyűjtöttük, így remélhetőleg tovább épülhet-szépülhet a pálya, és néhány év múlva igazi jégcsarnoka lehet a városnak.

A Tatabányai Polipok addig is lelkesen szervezik a tornákat, a következőt január 13-án délelőtt rendezik, majd január 23-án ismét az U10-es korosztály képviselői lépnek jégre.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek