2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Puccsnak tekintik Hadházy titkos találkozóját

Sokan puccsnak tekintik, hogy Hadházy Ákos társelnök a Jobbikot zsebre vágó Simicska Lajos oligarcha kézi irányítású pártjává igyekszik tenni az LMP-t – írja a Ripost. A hétvégén Hadházy Simicska kulcsembereivel találkozott, a randevún Vona Gábor Jobbik-elnök is jelen volt.

Valósággal sokkolta az LMP tagságát, hogy Hadházy Ákos segítségével Simicska Lajos a hétvégén átvette a párt feletti irányítást – állítja a Ripost. Elsőként az Origo írt arról, hogy az LMP társelnöke rendszeresen egyeztetett Simicska fiával, a Magyar Nemzet korábbi kiadóigazgatójával, Simicska Ádámmal. Most viszont a Ripost riportere azt is lencsevégre kapta, ahogy a múlt pénteken Hadházy Ákos és Vona Gábor négy perc különbséggel hagyta el a Simicska-féle politikai dzsemborit, a Magyar Nemzet Szalont, amelyet a lap élére állított Schlecht Csaba szervezett. A lap információi szerint Hadházy itt kapta meg az utasításokat Simicskától.


Úgy tudni, a régi LMP-tagság nem lelkesedik a legújabb fordulatért.

– Csicskapárt lettünk mi is! – a Ripost szerint ezt mondják azok, akik még megmaradtak a párt alapítói közül, valamint hogy a tagságból csak néhányan tudhattak arról, hogy Hadházy a Simicska-klán összekötője, és ő az, aki igyekszik szoros szövetséget kialakítani a szélsőségesből cukivá vált Jobbikkal. Ráadásul szerintük ezzel az LMP végleg feladja önállóságát, és a Jobbik után ők is bekerülnek a Simicska-portfólióba. Ami azért is érdekes, mert a zöldek korábban vehemensen támadták Simicska politikai és gazdasági tevékenységét, miközben Hadházy már 2015-ben, az Átlátszónak adott interjújában (a cikk szerzője Vágó Gábor, Hadházy egykori párttársa volt) kijelentette:


– Sokakkal ellentétben én már becsülöm Simicskát.

A Ripost szerint talán ez az oka annak, hogy sokakban még az is felmerült: az egykori fideszes képviselő Hadházyt valójában eleve azért „küldték” Simicskáék a pártba, hogy előkészítse a most formálódó hatalomátvételt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek