EUR: 322,57 Ft
CHF: 282,57 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Békéscsaba

Rangos megmérettetés házigazdája lesz Békéscsaba

Ebben az évben Békéscsabáé a MEVZA Cup Final Four rendezési joga – derült ki a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közleményéből. A szervezők a karácsonyi ünnepeket követően döntöttek Bécsben a Közép-európai Liga négyesdöntőjének rendezéséről.

A békéscsabai klub vezetésének nem szegte kedvét a tavalyi kudarc, amikor vitatható körülmények között Zágrábnak ítélték a rendezés jogát, így 2017-ben újra beadta pályázatát, még magasabb szintű szakmai tartalommal.


Korábban kérdéses volt, hogy egyáltalán el tud-e készülni a projekt a megadott határidőig, hiszen olyan szintű fizikai és adminisztratív terhet ró a klubmenedzsmentre a négy sorozatban való szereplés, a sikerekhez szükséges stabil anyagi háttér biztosítása, illetve azon sportágfejlesztési program megalkotása, melynek eredményként lehetőség van immár a taoforrások realizálására. Ezek fényében pedig még nagyszerűbb a siker, ami nemcsak az egyesületé, hanem az egész városé, hiszen várhatóan igen nagy érdeklődés övezi majd a rendezvényt. A BRSE január végére ígért részletes tájékoztatást az esemény kapcsán, amelynek előzetes időpontja: 2018. március 9–11. Addigra ismert lesz a program és szinte az összes gyakorlati információ.

Baran Ádám, a klub elnöke hangsúlyozta, idén tehát hazai pályán védheti meg címét a BRSE. Óriási sikernek nevezte nemcsak a klub, hanem a város és az egész magyar röplabdázás számára.

Kapcsolódó Cikkek