2018. július 18., szerda
Frigyes

Külföld

Rasszizmussal vádolják a divatcéget

Áll a bál a H & M háza táján, ugyanis egy új kollekciójuk üzenete sokak szerint faji megkülönböztetést hordoz magában. A szóban forgó darab egyébként egy pulóver, amelyen „A legmenőbb majom a dzsungelben” felirat szerepel.

Ezzel talán még nem lenne probléma, ám a cég új ruhadarabját bemutató fotókon egy fekete kisfiú viseli az említett felirattal ellátott pulóvert. A kép akkora botrányt keltett a médiában, hogy az interneten konkrétan a svéd cég bojkottjára szólítják fel a vásárlókat. A termék megjelenése után The Weekend kanadai énekes is szakított a márkával.


Kapcsolódó Cikkek

 • Trump és Putyin barátkoztak

  Trump és Putyin barátkoztak

  Vlagyimir Putyin és Donald Trump megtartotta első hivatalos beszélgetését, július 16-án Helsinkiben. A találkozó mindössze néhány nappal azután történt, hogy az Egyesült Államok hackertámadással vádolt meg tizenkét orosz hírszerző ügynököt.

 • Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  Támogatják a román állam által megbírságolt önkormányzati vezetőket

  A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői szolidaritási alapot hoznak létre, hogy közösen támogathassák a román állam által megbírságolt székelyföldi önkormányzati vezetőket – közölte hétfői hírlevelében a szövetség.

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.