EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Szeged

Régi ízek itt, a sarkon

Mindenből csakis a legjobbat – ez az alapvetése a Király utca 100. alatt működő Király100 Gastro Cornernek, amely elsősorban a hagyományos ízek és a korszerű megoldások találkozására kíváncsi vendégek kedvence.

Maga a hely régóta ismert a fővárosiak és az idelátogató turisták előtt, hiszen 1893 óta folyamatosan étteremként működik, 1994-ben pedig, amikor Radvánszki Attila és felesége, Éva átvette és Haxen néven újragondolta, a rendszerváltás éveiben a minden újra fogékony közönség gyakorlatilag ostromolta a helyet.


– Amikor Király100 Gastro Corner néven folytattuk a munkát, úgy döntöttünk, hogy az addigiaknál is szigorúbb feltételek szerint választjuk ki a beszállítóinkat – magyarázta Radvánszky Attila. – Fontos, hogy a magas minőségű alapanyagokat közvetlenül a termelőktől szerezzük be, amiből következik, hogy lehetőleg magyar árut vásárolunk. Csak abban az esetben teszünk kivételt, ha a külföldi termék egyértelműen jobb: például a Varlhona csokoládét Franciaországból vesszük.

Az étterem elsősorban kistermelőktől vásárol: Hódmezővárhelyről hozzák az országban egyedülinek számító 30 százalékos tejfölt, egy beregi kis farmról a kukoricán nevelt kapirgálós csirkét, a kézműves sajtot egy fiatal házaspár etyeki műhelyéből, a szürkemarhát és a mangalicát pedig speciális gazdaságokból.


– Sok a törzsvendégünk, ezért egyes ételeket az étlapon tartjuk. Az óriásmájgombóc-levest például 24 éve nem tudjuk levenni, annyira kedvelik – mesélte az üzletvezető. – De nagyjából negyedévente frissítünk rajta, mert fontos az újdonság, a meglepetés.

A Király100 Gastro Corner nyugodt, békés hely, ahová kifejezetten egy-egy jó ebéd, vacsora kedvéért járnak a vendégek. Az étterem kínálata a magyar vidékek és a Monarchia világának kedvelt ízeit idézi fel, magas színvonalon, de előfordul, hogy egy-egy fogást újragondolnak. Ilyen a pohárdesszertként tálalt zserbó.

– Csak akkor készítünk el egy ételt modern megközelítésben, ha úgy érdekesebb, jobb, mint a hagyományos – árulta el a titkot Radvánszky Attila.

A ház büszke a négyféle csapolt Paulaner sörre és a több mint száz pálinkát tartalmazó kínálatára is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.