EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szeged

Régi ízek itt, a sarkon

Mindenből csakis a legjobbat – ez az alapvetése a Király utca 100. alatt működő Király100 Gastro Cornernek, amely elsősorban a hagyományos ízek és a korszerű megoldások találkozására kíváncsi vendégek kedvence.

Maga a hely régóta ismert a fővárosiak és az idelátogató turisták előtt, hiszen 1893 óta folyamatosan étteremként működik, 1994-ben pedig, amikor Radvánszki Attila és felesége, Éva átvette és Haxen néven újragondolta, a rendszerváltás éveiben a minden újra fogékony közönség gyakorlatilag ostromolta a helyet.


– Amikor Király100 Gastro Corner néven folytattuk a munkát, úgy döntöttünk, hogy az addigiaknál is szigorúbb feltételek szerint választjuk ki a beszállítóinkat – magyarázta Radvánszky Attila. – Fontos, hogy a magas minőségű alapanyagokat közvetlenül a termelőktől szerezzük be, amiből következik, hogy lehetőleg magyar árut vásárolunk. Csak abban az esetben teszünk kivételt, ha a külföldi termék egyértelműen jobb: például a Varlhona csokoládét Franciaországból vesszük.

Az étterem elsősorban kistermelőktől vásárol: Hódmezővárhelyről hozzák az országban egyedülinek számító 30 százalékos tejfölt, egy beregi kis farmról a kukoricán nevelt kapirgálós csirkét, a kézműves sajtot egy fiatal házaspár etyeki műhelyéből, a szürkemarhát és a mangalicát pedig speciális gazdaságokból.


– Sok a törzsvendégünk, ezért egyes ételeket az étlapon tartjuk. Az óriásmájgombóc-levest például 24 éve nem tudjuk levenni, annyira kedvelik – mesélte az üzletvezető. – De nagyjából negyedévente frissítünk rajta, mert fontos az újdonság, a meglepetés.

A Király100 Gastro Corner nyugodt, békés hely, ahová kifejezetten egy-egy jó ebéd, vacsora kedvéért járnak a vendégek. Az étterem kínálata a magyar vidékek és a Monarchia világának kedvelt ízeit idézi fel, magas színvonalon, de előfordul, hogy egy-egy fogást újragondolnak. Ilyen a pohárdesszertként tálalt zserbó.

– Csak akkor készítünk el egy ételt modern megközelítésben, ha úgy érdekesebb, jobb, mint a hagyományos – árulta el a titkot Radvánszky Attila.

A ház büszke a négyféle csapolt Paulaner sörre és a több mint száz pálinkát tartalmazó kínálatára is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.