EUR: 321,33 Ft
CHF: 284,53 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Rettegnek szomszédai a budai családirtótól

Menekülnek a XII. kerületi luxuslakóparkból a tulajdonosok, szomszédjuktól való félelmükben árulják lakásaikat. A rettegett szomszéd nem más, mint P. Károly, a budai családirtó néven elhíresült férfi.

Az egész országot megrázta, amikor a Buda egyik luxusnegyedében lakó 39 éves P. Károly kislányát, Kiarát tizennyolc, feleségét, Dórát pedig nyolc késszúrással kivégezte 2008-ban. Utána levágta saját nyelvét, így talált rá sógornője, Gabriella, akit arra kért: szúrja szíven. P. Károly topmenedzserként egy multinál dolgozott, családjával fényűző villában lakott. Egy szekta azonban hatalmába kerítette, azt tervezte, hogy űrhajót épít a Szíriuszra. Magát felsőbbrendű lénynek, „nagyúrnak” képzelte, kislányáról úgy tartotta: csillaggyermek, aki megküzd a szellemekkel.
A férfit kényszergyógykezelésre ítélték, ahonnan 2013-ban szabadult.
– Én nem vagyok egy félős asszony, de ha meglátom P.-t, összeszorul a gyomrom. Nemrégiben a gyermekeim kint játszottak a kertben, amikor arra lettem figyelmes, hogy alig 15 méterre tőlük ott áll ez a férfi egy hatalmas fűrésszel a kezében, s bámul bele a semmibe. Azonnal behívtam a gyerekeket a lakásba. Öt-tíz perces semmibe meredés után elkezdte gépies mozdulatokkal az erkélye előtt álló tujákat fűrészelni. Még akkor is félelmetes volna a jelenség, ha nem tudnám, hogy ez az ember kiirtotta a családját – mesélte sírva a budai luxuslakóparkban lakó egyik szomszéd, aki hozzátette: két éve vált pokollá az életük, amikor kényszergyógykezelése után kiengedték P. Károlyt, aki elkezdett a lakásába járni.
Mint megtudtuk, a lakóparkban volt lakása híres sportolónak és más közszereplőnek is, de ők az elsők között költöztek el. Mostanra a régi lakóközösségből szinte senki sem maradt. P. egyébként nem lakik a lakóparkban, csupán bérbe adja lakását, de emiatt hetente többször is odajár. Mint arról korábban beszámoltunk, hihetetlen, de jogosítványa is van, autót is vezethet.
– Nem elég, hogy hetente többször találkozunk vele, még a lakói miatt is idegeskedünk. Az előző bérlője zűrös alak volt, egyszer a lakásában találtak rá összekötözve, valamilyen üzleti partnerei kifosztották, a rendőrök is itt voltak – folytatta zaklatottan a szomszéd, aki hozzátette: a mostani lakók sem tűnnek mintapolgárnak, hiszen két fiatal hölgy bérli P. lakását, akik 5–10 milliós luxusautóval közlekednek, s általában hajnalban érnek haza. Látogatóik pedig kivétel nélkül hasonló érdeklődésű férfiak.
Mint kiderült, jelenleg többen is árulják otthonukat, az egyik hirdetésre az interneten bukkantunk rá.
Az általunk megkérdezett jogi szakértő szerint a lakók valóban patthelyzetben vannak, hiszen ha a szóban forgó tulajdonostársuk nem sérti a törvényeket, a társasház házirendjét és más szabályzatait, semmit sem tudnak tenni ellene.
– Ha a nevezett személyt felmentették a kényszergyógykezelés alól, az azt jelenti, hogy érintkezhet a társadalommal. Ha nem sért törvényt, jogi úton semmit nem lehet tenni ellene – fejtette ki dr. Kamarás Péter ügyvéd.
Mint ismeretes, P. Károly 2008-ban brutálisan kivégezte feleségét és hároméves lányát, majd levágta a saját nyelvét. A bíróság kényszergyógykezelésre ítélte, 2013-ban szabadult az elmegyógyintézetből.

Kapcsolódó Cikkek