2019. március 19., kedd
József, Bánk

Extra

Robot ajánlja az akciós éttermeket

Megkezdődött a felkészülés az idei Torkos Csütörtökre, várhatóan idén is éttermek százai ajánlják majd különleges, félárú menüiket a böjti időszak előtti február 15-én, de egyes vendéglátóhelyek már február 8-án is meglepik vendégeiket.

A Torkos Csütörtök nem a XXI. század éttermi vendégcsalogató húzása, a népi kalendáriumban ez a nap minden évben a hamvazószerda előtti csütörtök – a böjt hosszú időszaka előtt ilyenkor mindenkinek még egyszer jól szabad laknia.

A Torkos Csütörtök a böjti időszakot előzi meg Fotó: Profimedia

Éppen ezért idén is országszerte megrendezik az akciót, amihez az elmúlt években éttermek százai csatlakoztak. A vendéglátóhelyek ilyenkor többnyire fél áron ajánlják különleges menüiket a nagyközönségnek.
Tavaly az akció nem kapott kormányzati kommunikációs támogatást, de idén ismét, így az akcióhoz csatlakozó éttermek listáját most is a Clementine infokommunikációs cég jeleníti meg egy Google-alapú térképen. Vagyis február 15-ig folyamatosan bővül a torkoscsutortok.info weboldalon az akciós helyek listája, az oldal teljesen automatikusan, keresőrobottal szűri ki a csatlakozó éttermek nevét, elérhetőségét és tünteti fel azokat saját térképén.

Idén a Torkos Csütörtök hivatalos napja február 15., de egyes éttermek már február 8-án kedvezményekkel várják a vendégeket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Így néz ki Pál Dénes álomkertje

  Régi álma teljesült Pál Dénesnek, amikor ősszel végre kertes házba költözött családjával. Az énekes már most kihasználja a tavaszi időt, kertrendezésbe kezdett, készül a munkára is alkalmas, kényelmes terasz és a játszósarok is a kislányának.

 • Homeopátia: Hatásos vagy átverés?

  Homeopátia: Hatásos vagy átverés?

  Napokon belül megváltozik a homeopátiás szerek kiváltása. Ezek vásárlásakor most már kötelező egy tájékoztatót is adni, amelyen figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a szerek hatásossága általánosan nem igazolt.

 • Törőcsik Mari: A Jóisten az ölében tart

  Törőcsik Mari: A Jóisten az ölében tart

  Nem is lehetne boldogabb a 83 éves Törőcsik Mari, aki átvehette a Kossuth Nagydíjat. A színésznő megkönnyezte, hogy újra ilyen fontos elismerésben részesült, amit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen adott át.