EUR: 321,34 Ft
CHF: 284,55 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Saját lábát rágta le Spongyabob

Eltiltották az állattartástól Spongyabob a Jack Russel kutya gazdáját, amiért felelőtlenül hagyta szenvedni a kisállatot ahelyett, hogy orvoshoz vitte volna.

Azt hinnénk, hogy ma már a fülünkön jön ki az hogy, miként kell gondozni egy állatot és nem szükséges róla beszélni,  a legtöbb ember tudja, hogy mi is az a felelős állattartás. De! Mindig bebizonyosodik, hogy sohasem lehet eleget ismételni a témával kapcsolatban azt a szót, hogy felelősség.  Az  állattartás egyik legalapvetőbb szabálya az, hogy figyelünk kedvencünk rezdüléseire és észrevesszük, ha valami szokatlan dolgot tesz az állat. Úgy tűnik Teller, Spongyabob gazdája nem igazán ismerte ezt a szót, vagy ha mégis eléggé figyelmen kívül hagyta jelentését mikor az állat gazdájává vált.


A Jack Russel lába szörnyű állapotban volt mikor szakszerű kezek közé került. Az állat elkaphatott korábban egy fertőzést, ami orvosi kezelés hiányában teljesen elfertőződött, olyannyira, hogy az állat fájdalmában maga rágta le lábának nagy részét.  A kutyusnak így már meg kellett tanulnia három lábon élni az életét.  Az 58 éves férfi Peter Teller végül beismerte, hogy nem vitte el időben állatorvoshoz Spongyabobot, ami miatt 10 évig eltiltották az állattartástól.

“A sérülés fertőzött volt, és borzasztóan fájdalmas volt számára. Teljesen megdöbbentettem, nem minden nap látsz egy kutyát, aminek a lába ilyen módon hiányzik” – vallotta az állatorvos.


Spongyabob ezután rengeteg kezelést kapott ami során leamputálták lábának egy részét, de állapota jelentős javulásnak indult.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek