2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Belföld

Saját sírját ássa az ellenzék

Egyre nagyobb a zűrzavar az ellenzék háza táján. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke múlt héten keményen beleszállt az LMP-be, sőt a DK-ba is. Közben az MSZP-s Bárándy Gergelynek annyira elege lett a jelenlegi viszonyokból, hogy nem is indul az áprilisi választásokon, visszatér ügyvédi hivatásához.

Újabb ellenzéki politikus hagyja ott a süllyedő hajót, ezúttal az MSZP-s Bárándy Gergely dobta be a törülközőt. A neves ügyvéddinasztia legifjabb sarja a ciklus végéig politizál, de – mint írta –  országgyűlési képviselőként vállalhatatlanná vált számára a folytatás.


Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes
MTI Fotó: Kovács Tamás

Talán Bárándynak is elege lehetett abból a balos cicaharcból, ami egyre jobban eldurvul. Nemrég például Kunhalmi Ágnes, a budapesti MSZP elnöke szállt bele a Gyurcsány-féle DK-ba és az LMP-be.

– Ha az LMP be akarja bizonyítani, hogy lehet más a politika, akkor visszalépnek Mellár Tamás és más pártok esélyesebbnek vélt jelöltjei javára – mondta. Ugyan a DK-t nem említette, de nekik is szólt a bírálat, amikor arról beszélt, hogy akik a saját pártlistájukra koncentrálnak, azokat csak az érdekli, hogy frakciót alakíthassanak a parlamentben, persze azt is ellenzékben.


– Az segítené leginkább ma Magyarországon az ellenzéket, ha Kunhalmi Ágnes nem a többi ellenzéki párttal, hanem a kormányoldallal foglalkozna – nyilatkozta az LMP-s Ungár Péter az atv.hu-nak, míg a Gyurcsány-párt szóvivője, Gréczy Zsolt arról beszélt a portálnak, hogy a szocialista vezető politikusok már jelezték a Demokratikus Koalíciónak, hogy Kunhalmi a személyes és nem a párt álláspontját hangoztatta.

A DK-sok nem akarnak közös listát az MSZP-vel, és folyton az egyéni körzetekben megszületett megállapodás fontosságát hangsúlyozzák. Csakhogy Kunhalmi szerint itt sem állnak olyan jól.

– A választókat a pártpolitikai acsarkodás nem érdekli – mondta a Simkcska-féle Hír TV-ben. Hozzátette: magukra vannak hagyva az ellenzéki jelöltek az egyéni körzetekben, ugyanis minden párt a saját listájára hívja a választókat. Szerinte az ellenzék „fél szívvel” harcol.

Karácsony Gergely (jobbra) büszkén pózol a kommunistákkal és a vörös csillaggal

Eközben Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje szövetséget kötött két, vállaltan kommunista ideológiájú, ám mérhetetlen támogatottságú pártocskával, a Balpárttal és a Munkáspárt 2006-tal. Érdekesség, hogy a szocialisták nem kérnek saját kormányfőjelöltjük szövetségeseiből.

Bárándy Gergely és Kunhalmi Ágnes
MTI Fotó: Kovács Tamás

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Muszlimbarát párt lett a Jobbik

  Csúsztatnak, hazudnak, sőt letagadják a néhány évvel korábbi szélsőjobboldali megszólalásaikat is. A Jobbik hiába hirdeti néppártosodását, a cukiság mögül rendre kibújik az arab világhoz való vonzódás.

 • Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Bulinegyed: érvénytelen voksolás

  Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – közölte közleményben a VII.

 • Karácsony Soros trójai falova

  Karácsony Soros trójai falova

  Tele van Soros György embereivel Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt tanácsadó testülete – hívta fel a figyelmet a Magyar Idők. A Párbeszéd társelnöke – aki az SZDSZ tanácsadójából lett előbb az LMP alapítója, majd beállt Bajnai Gordon mögé az Együtt–PM tagjaként – körbevette magát egykori liberális potentátokkal.