2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Szolnok

Schirilla György átúszta a négyfokos Tiszát

Mindössze három perc alatt úszta át az áradó Tiszát Schirilla György sportoló, pedig az időjárás nem volt túl kedvező: 0 és 3 fok között volt a hőmérséklet, és enyhe eső is nehezítette a dolgát.

A sportoló édesapja, Schirilla György szupermaratonista, hosszútávfutó és kerékpárversenyző hagyományát követve 1999 óta minden télen átússza a jeges Dunát, ezenkívül más településeken is rendszeresen úszott jeges vizekben az elmúlt húsz évben. Szolnokon három év kihagyás után úszta át a Tiszát, immár ötödik alkalommal. A Tisza Szálló előtti lépcsőről indult, majd három perc múlva hatalmas üdvrivalgással fogadta az a körülbelül száz ember, akik kimentek a partra, hogy szurkoljanak neki.


A szurkolóknak integet a vízből a sportoló
Fotó: Kiss János

Érkezése után Váci Mihály Még nem elég! című versét is elszavalta. A sportoló sorra látogatja meg azokat a településeket, ahol az elmúlt két évtizedben úszott, hogy elköszönjön tőlük; már 57 éves, 60 éves kora után pedig – ahogy mondja – inkább szaunázna.

Sokan várták a parton az eső ellenére
Fotó: Kiss János

A parton virágcsokorral fogadták a sportolót, amit Szabó István alpolgármester adott át a város nevében
Fotó: Kiss János

Az úszás után Schirilla szavalt is
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.