EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szolnok

Schirilla György átúszta a négyfokos Tiszát

Mindössze három perc alatt úszta át az áradó Tiszát Schirilla György sportoló, pedig az időjárás nem volt túl kedvező: 0 és 3 fok között volt a hőmérséklet, és enyhe eső is nehezítette a dolgát.

A sportoló édesapja, Schirilla György szupermaratonista, hosszútávfutó és kerékpárversenyző hagyományát követve 1999 óta minden télen átússza a jeges Dunát, ezenkívül más településeken is rendszeresen úszott jeges vizekben az elmúlt húsz évben. Szolnokon három év kihagyás után úszta át a Tiszát, immár ötödik alkalommal. A Tisza Szálló előtti lépcsőről indult, majd három perc múlva hatalmas üdvrivalgással fogadta az a körülbelül száz ember, akik kimentek a partra, hogy szurkoljanak neki.


A szurkolóknak integet a vízből a sportoló
Fotó: Kiss János

Érkezése után Váci Mihály Még nem elég! című versét is elszavalta. A sportoló sorra látogatja meg azokat a településeket, ahol az elmúlt két évtizedben úszott, hogy elköszönjön tőlük; már 57 éves, 60 éves kora után pedig – ahogy mondja – inkább szaunázna.

Sokan várták a parton az eső ellenére
Fotó: Kiss János

A parton virágcsokorral fogadták a sportolót, amit Szabó István alpolgármester adott át a város nevében
Fotó: Kiss János

Az úszás után Schirilla szavalt is
Fotó: Kiss János

Fotó: Kiss János

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.