EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,77 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Nagykanizsa

Segítség a segítőknek

Nagykanizsa környéki önkéntes tűzoltó-egyesületek kaptak a munkájukhoz szükséges eszközöket, összesen mintegy 10 millió forint értékben. A 13 civil szervezet az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatán nyerte el a támogatást.

A védő- és technikai felszereléseket, kéziszerszámokat Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.


A Kanizsa környéki önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 10 millió forint értékben nyertek eszközöket, felszereléseket (Fotó: Gergely Szilárd)

– Az önkéntes tűzoltóegyesületek feladataikhoz fokozatosan emelkedő költségvetési támogatást kapnak: a kezdeti százhúszmillió forinthoz képest a 2018-as büdzsé országosan már hétszázmillió forintot szán erre a célra – emelte ki Cseresnyés Péter. – Az elnyert pénzt eszközök, felszerelések vásárlására és működési költségeikre is fordíthatják, sőt akár szertáraikat is átépíthetik, bővíthetik, vagy éppen gépkocsit vehetnek.

A politikus arról is beszámolt, hogy ezek a szervezetek a 10 millió forint felett további támogatást nyertek, például képzési és működési költségekre, úgynevezett EDR-rádió beszerzésére, illetve a szepetnekiek és a szőkedencsiek szertárépítésre. Ez összességében újabb több mint négymillió forint forrást jelent számukra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.