EUR: 323,38 Ft
CHF: 283,20 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Nagykanizsa

Segítség a segítőknek

Nagykanizsa környéki önkéntes tűzoltó-egyesületek kaptak a munkájukhoz szükséges eszközöket, összesen mintegy 10 millió forint értékben. A 13 civil szervezet az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázatán nyerte el a támogatást.

A védő- és technikai felszereléseket, kéziszerszámokat Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő és Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.


A Kanizsa környéki önkéntes tűzoltó egyesületek összesen 10 millió forint értékben nyertek eszközöket, felszereléseket (Fotó: Gergely Szilárd)

– Az önkéntes tűzoltóegyesületek feladataikhoz fokozatosan emelkedő költségvetési támogatást kapnak: a kezdeti százhúszmillió forinthoz képest a 2018-as büdzsé országosan már hétszázmillió forintot szán erre a célra – emelte ki Cseresnyés Péter. – Az elnyert pénzt eszközök, felszerelések vásárlására és működési költségeikre is fordíthatják, sőt akár szertáraikat is átépíthetik, bővíthetik, vagy éppen gépkocsit vehetnek.

A politikus arról is beszámolt, hogy ezek a szervezetek a 10 millió forint felett további támogatást nyertek, például képzési és működési költségekre, úgynevezett EDR-rádió beszerzésére, illetve a szepetnekiek és a szőkedencsiek szertárépítésre. Ez összességében újabb több mint négymillió forint forrást jelent számukra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.