2018. november 21., szerda
Olivér

Sport

Shane veszteséglistáját növeli a szakítás

Nem csupán a kiemelt edzői programban szereplő szakemberként neki járó havi egymilliós fizetést bukhatja Shane Tusup. A jelek szerint Hosszú Katinka mással képzeli el uszodai – és talán azon kívüli – jövőjét.

Mint ismert, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülésén szóba került, hogy ha a háromszoros olimpiai bajnok  január 31-ig nem a férjét jelöli meg edzőjeként, úgy Tusup kikerülhet a programból. Kérdés, ki lép a helyére? Jelenlegi tréningpartnere, Dudás Dániel aligha megoldás, hiszen még edzői papírja sincs. Mindenesetre megpróbáltuk csokorba gyűjteni, hogy – az érzelmin kívül – a szakítással milyen anyagi veszteség éri a szakembert.


  1. A kiemelt edzői program résztvevőjeként neki járó havi egymillió forintos fizetést alighanem elbukja.
  2. Olimpiai bajnok tanítványa nélkül minden bizonnyal sokkal többet kell majd fizetni klubjának, az Iron Aquaticsnak a Duna Aréna vízfelületéért.
  3.  Elméletileg még az is elképzelhető, hogy Hosszú Katinka más klubba igazol, és akkor az Iron Aquatics elesik az eredményességi támogatástól.
  4. A szakítással járó hercehurca miatt romlik közös brandjük, az Iron Lady imázsa.
  5. A Csillebércre tervezett úszóakadémián betöltött szerepe is veszélybe kerülhet.

Meglepő módon éppen az amerikai szakember által „senkinek” nevezett Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány vette védelmébe Tusupot, mondván: nagyot nőtt a szemében minapi bocsánatkérése miatt.

– Az Iron Aquatics Katinkával példátlan sikereket értek el, miért ne lehetne újabb lehetőséget adni neki, ehhez azonban értelmes párbeszédre lenne szükség – nyilatkozta  a Lokálnak Hargitay. – A magyar úszósport látja kárát a haragszomrádnak.


Hosszú Katinka egyébként holnap ül le tárgyalni a kivel, mikor és hogyan kérdéséről a Magyar Úszó Szövetség elnökével, Wladár Sándorral.

 

(MTI/EPA/Claus Bech)

Kapcsolódó Cikkek