EUR: 323,33 Ft
CHF: 283,94 Ft
2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Sport

Shane veszteséglistáját növeli a szakítás

Nem csupán a kiemelt edzői programban szereplő szakemberként neki járó havi egymilliós fizetést bukhatja Shane Tusup. A jelek szerint Hosszú Katinka mással képzeli el uszodai – és talán azon kívüli – jövőjét.

Mint ismert, a Magyar Úszó Szövetség elnökségi ülésén szóba került, hogy ha a háromszoros olimpiai bajnok  január 31-ig nem a férjét jelöli meg edzőjeként, úgy Tusup kikerülhet a programból. Kérdés, ki lép a helyére? Jelenlegi tréningpartnere, Dudás Dániel aligha megoldás, hiszen még edzői papírja sincs. Mindenesetre megpróbáltuk csokorba gyűjteni, hogy – az érzelmin kívül – a szakítással milyen anyagi veszteség éri a szakembert.


 1. A kiemelt edzői program résztvevőjeként neki járó havi egymillió forintos fizetést alighanem elbukja.
 2. Olimpiai bajnok tanítványa nélkül minden bizonnyal sokkal többet kell majd fizetni klubjának, az Iron Aquaticsnak a Duna Aréna vízfelületéért.
 3.  Elméletileg még az is elképzelhető, hogy Hosszú Katinka más klubba igazol, és akkor az Iron Aquatics elesik az eredményességi támogatástól.
 4. A szakítással járó hercehurca miatt romlik közös brandjük, az Iron Lady imázsa.
 5. A Csillebércre tervezett úszóakadémián betöltött szerepe is veszélybe kerülhet.

Meglepő módon éppen az amerikai szakember által „senkinek” nevezett Hargitay András, korábbi szövetségi kapitány vette védelmébe Tusupot, mondván: nagyot nőtt a szemében minapi bocsánatkérése miatt.

– Az Iron Aquatics Katinkával példátlan sikereket értek el, miért ne lehetne újabb lehetőséget adni neki, ehhez azonban értelmes párbeszédre lenne szükség – nyilatkozta  a Lokálnak Hargitay. – A magyar úszósport látja kárát a haragszomrádnak.


Hosszú Katinka egyébként holnap ül le tárgyalni a kivel, mikor és hogyan kérdéséről a Magyar Úszó Szövetség elnökével, Wladár Sándorral.

 

(MTI/EPA/Claus Bech)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Pogbát az ügynöke

  Megvédte Paul Pogbát az ügynöke, Mino Raiola. A Manchester United francia világbajnoka nem volt éppen csúcsformában a Brighton ellen 3-2-re elveszített meccsen.

 • Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Vidi: Irány a Bajnokok Ligája!

  Már-már az 1985-ös UEFA-kupa-menetelést idéző hangulatban vannak a fehérváriak. Akkor olyan gigászokat ejtettek ki, mint a PSG vagy a Manchester United, ma „csak” az AEK Athént kell(ene) legyűrni.

 • Meghódította a világot a teqball

  Meghódította a világot a teqball

  Az Ázsiai Olimpiai Tanács hétvégi, jakartai közgyűlésén elismerte az egy éve megalakult Nemzetközi Teqball Szövetséget, a FITEQ-et, így a magyar sportinnováció ott lehet a 2022-es Ázsiai Játékokon.

 • Távozott a Fraditól Doll

  Távozott a Fraditól Doll

  Hivatalos honlapján jelentette be a Ferencváros, hogy távozik posztjáról Thomas Doll, a labdarúgócsapat német vezetőedzője.