2019. október 18., péntek
Lukács

Belföld

Simicska emberei eligazították Hadházyt

További részleteket tálalt a Ripost arról a pénteki találkozóról, amelyen Simicska Lajos oligarcha emberei megkezdték a Jobbik után az LMP bekebelezését is. A lap szerint Hadházy Ákos társelnökkel Simicska bizalmasai közölték: az anyagi és médiatámogatásért cserébe az LMP-nél is „kézi irányítást” vezetne be a nagyvállalkozó-földbirtokos.

A Ripost számolt be elsőként arról, hogy a Jobbikot már igájába hajtó Simicska Lajos oligarcha emberei a múlt héten bizalmas megbeszélést folytattak az LMP társelnökével, Hadházy Ákossal a Magyar Nemzet Szalon keretein belül. A lap megmutatta, hogyan távozott előbb Hadházy Ákos, majd a már hűbéressé tett párt, a Jobbik elnöke, Vona Gábor az eligazításról. Tegnap már az is kiderült, hogy kik voltak Simicska Lajos földi helytartói a megbeszélésen: Schlecht Csaba, a Magyar Nemzethez ejtőernyőzött főszerkesztő, valamint Faragó Csaba, aki Simicska regnálása idején volt az ÁPV Zrt. vezetője, legutóbb pedig az oligarcha fiát, Simicska Ádámot váltotta a Magyar Nemzetet kiadó cég élén.


Faragó Csaba, a Nemzet Kiadó igazgatója… Fotó: Ripost

… és Schlecht Csaba, Magyar Nemzet-főszerkesztő volt jelen a megbeszélésen Fotó: Ripost

A Ripost szerint nemcsak az volt a téma a megbeszélésen, hogyan támogassa anyagilag és médiamegjelenésekkel az LMP-t Simicska Lajos céghálója és médiabirodalma, hanem az is, hogy mit kér ezért cserébe a milliárdos földbirtokos-nagyvállalkozó. A lap úgy tudja, az LMP-ben ugyanolyan kézi irányítást vezetne be Simicska, mint ahogy az a Jobbik esetében történt.

Mint ismert, a Jobbiknál nagy hirtelen előkerült a civilnek titulált Varga-Damm Andrea ügyvéd, aki azóta már a Jobbik veszprémi képviselőjelöltje és – mit ad Isten – Simicska Lajos egyetemi évfolyamtársa. Azóta az ügyvédi kamarából korábban egyszer már kizárt ügyvédnő nem maradhat el Vona Gábor pártelnök mellől a kiemelt rendezvényeken, sőt: korábbi lapértesülések szerint ő maga juttatja el Simicska utasításait a Jobbik vezetéséhez.


A Ripost feltételezése szerint ugyanez a szerep vár Hadházy Ákos LMP-társelnökre is, akit egyes elképzelések szerint éppen azért „küldtek” a zöldpártba, hogy a most formálódó hatalomátvételt előkészítse. Mint ismert: az Origo korábban beszámolt róla, hogy Hadházyt többször látták egyeztetni az oligarcha fiával, Simicska Ádámmal.

Fotó: Ripost.hu

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.

 • Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Motoros halt meg az M5-ös autópályán

  Meghalt egy motoros, amikor összeütközött egy autóval az az M5-ös autópályán Csengele közelében pénteken délután, a sztráda Röszke felé vezető oldalát lezárták – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

 • Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták az Oroszlány és Tatabánya közötti kerékpárutat

  Átadták pénteken azt az 1,2 milliárd forintos beruházással megépült 13 kilométeres kerékpárutat, amely Kecskéden és Környén át összeköti Oroszlányt és Tatabányát, valamint lehetőséget teremt a majki kamalduli kolostor elérésére is.