EUR: 321,15 Ft
CHF: 284,72 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Érd

Sok idő, amíg megnyugszanak

Hiába az állatvédő szervezetek figyelemfelhívása, évről évre nehéz időszakot élnek át szilveszter környékén négylábú barátaink. Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke a kutyákkal kapcsolatban egy rossz és egy jó hírrel tudott szolgálni.

A rossz az, hogy nem javult a helyzet tavaly óta, a jó pedig az, hogy nem is romlott: Érden és környékén nem ment világgá több eb, mint az előző esztendőben. Már az év utolsó napjának délutánján érkeztek a bejelentések, később pedig kezdték hordani hozzájuk a megszökött, rémületükben elkóborolt, itt-ott megtalált kutyákat.


Most már persze késő jó tanácsokat osztogatni, azt hangsúlyozni, hogy mit kellett volna tenni szilveszterkor – akadhat azonban most, utólag is tennivaló, hiszen több kutyát még mindig nem találnak, másokért pedig nem jöttek még be a menhelyre. Az első tanács: fel kell venni a kapcsolatot a menhellyel. Sokat segíthet az internet is, sokan veszik igénybe a megosztásokat, olvassák a közzétett felhívásokat. Amit azonban fontosnak tart Böjtös Andrea: mindenképp érdemes várni, mert beletelhet néhány napba, amíg a megriadt, elmenekült kutya megnyugszik, emberi közelségre vágyik, vagy egyszerűen éhes lesz, és akkor egyszer csak megjelenik.

Ha valaki csak egyszer is látott ilyen ijedt szemű kiskutyát, talán meggondolja, petárdázzon-e legközelebb a közelükben Fotók: www.sirius.hu

Tehát a lényeg az, hogy mindenképpen várjunk még, ne mondjunk le könnyen kutyánk előkerüléséről. A szakértők biztatnak: legalább két hetet feltétlenül várjunk ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.