2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Érd

Sok idő, amíg megnyugszanak

Hiába az állatvédő szervezetek figyelemfelhívása, évről évre nehéz időszakot élnek át szilveszter környékén négylábú barátaink. Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke a kutyákkal kapcsolatban egy rossz és egy jó hírrel tudott szolgálni.

A rossz az, hogy nem javult a helyzet tavaly óta, a jó pedig az, hogy nem is romlott: Érden és környékén nem ment világgá több eb, mint az előző esztendőben. Már az év utolsó napjának délutánján érkeztek a bejelentések, később pedig kezdték hordani hozzájuk a megszökött, rémületükben elkóborolt, itt-ott megtalált kutyákat.


Most már persze késő jó tanácsokat osztogatni, azt hangsúlyozni, hogy mit kellett volna tenni szilveszterkor – akadhat azonban most, utólag is tennivaló, hiszen több kutyát még mindig nem találnak, másokért pedig nem jöttek még be a menhelyre. Az első tanács: fel kell venni a kapcsolatot a menhellyel. Sokat segíthet az internet is, sokan veszik igénybe a megosztásokat, olvassák a közzétett felhívásokat. Amit azonban fontosnak tart Böjtös Andrea: mindenképp érdemes várni, mert beletelhet néhány napba, amíg a megriadt, elmenekült kutya megnyugszik, emberi közelségre vágyik, vagy egyszerűen éhes lesz, és akkor egyszer csak megjelenik.

Ha valaki csak egyszer is látott ilyen ijedt szemű kiskutyát, talán meggondolja, petárdázzon-e legközelebb a közelükben Fotók: www.sirius.hu

Tehát a lényeg az, hogy mindenképpen várjunk még, ne mondjunk le könnyen kutyánk előkerüléséről. A szakértők biztatnak: legalább két hetet feltétlenül várjunk ki.

Kapcsolódó Cikkek