EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Soros hazugsággal támadja Orbánt

Ordas nagyot hazudott Soros György a magát mértékadónak tartó Financial Timesban. A bevándorláspárti tőzsdespekuláns azt mondta, hogy Orbán Viktor édesapja tulajdonában van a teljes magyar kőfejtés és agyagbányászat, miközben a valóságban a részesedése csupán 4-6 százalék – írja az Origo.

Igazán megdöbbentő, hogy egy gazdasági lapban mindenféle kommentár nélkül lehet ekkorát hazudni, pedig csak a KSH angol nyelven is elérhető kiadványait kellett volna felütniük a cikk készítőinek. Úgy tűnik, a tények már egy gazdasági napilapban sem számítanak, ha Soros mond valamit. Pontosabban, hazudik. Egyébként nem először kaptuk hazugságon a dúsgazdag spekulánst.


„Orbán akkor tért igazán rossz útra, amikor gazdaggá tette az apját azzal, hogy kvázi monopóliumot biztosított neki útépítési anyagokra, amivel hatalmas vagyonra tett szert.” – ezt nyilatkozta Soros György, amerikai tőzsdespekuláns a magát roppant mértéktartónak tartó Financial Timesnek. Egy ilyen állítás elhangzása után várható lenne, hogy a lap bemutassa a valóságot is, de sajnos ez elmaradt. 

A leírtakkal szemben az igazság az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2015-ben 311 cég foglalkozott Magyarországon fő tevékenység szerint kőfejtéssel illetve homok és agyagbányászattal. Az ebből az ipari tevékenységből származó összes nettó árbevétel ebben az évben 50,2 milliárd forint volt.


Orbán Viktor édesapjának a cége, a Dolomit Kőbányászati Kft. nettó értékesítései árbevétele 2015-ben 3,193 milliárd forint volt, 2016-ban 2,2 milliárd forint milliárd forint volt. A kettő átlaga alapján a kft piaci részesedése 4-6 százalék között van. Vagyis, nagyon messze nincs szó monopóliumról.

A Financial Times, ha kíváncsi lett volna az igazságra, akkor a KSH angol nyelvű kiadványai között megtalálta volna a pontos adatokat, de a cikk készítőjét a valóság nem érdekelte. A legfontosabb feladata az volt. hogy Soros érdekében támadja valótlanságokkal a magyar kormányfőt. Az Origo szerint a magát a szakma csúcsaként beállító Financial Times nem kérdezte meg a másik felet egy ilyen állításról, de mint tudjuk a cél szentesíti az eszközt és nyilvánvalóan félnek Soros Györgytől, megpróbálják kiszolgálni.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.