2018. augusztus 22., szerda
Menyhért, Mirjam

Belföld

Sorosék megbüntetnék Magyarországot

Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek – nyilatkozta az origo.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Völner Pál
MTI Fotó: Kovács Attila

Szerinte a Soros által támogatott szervezetek és személyek arra ösztönzik az európai intézményrendszert, hogy támogassák a szervezett betelepítést, azokat a tagállamokat pedig, amelyek ellenállnak, büntessék meg. – Az Európai Bizottság ebben az esetben is kettős mércét alkalmazott. Csak három tagállam, Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított eljárást, pedig alig van olyan ország, amely teljesítette volna a kvótát – fogalmazott.


Elmondta, hogy a kormány számít a támadásokra, ugyanis a finanszírozók éppen olyan veszélyesek, mint a szervezők, ezért rájuk is vonatkozna az idegenrendészeti távol tartás intézménye, amelynek keretében a külföldi állampolgárokat a schengeni határ nyolc kilométeres körzetéből, indokolt esetben pedig  Magyarország egész területéről ki lehetne tiltani.

Az interjúban az ellenzék is szóba került, róluk az államtitkár azt mondta, hogy „bevándorláspárti, kvótapárti és egyszer sem lehetett rájuk számítani az ország védelmében”.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  53 évesen hosszában úszta át a Balatont

  Zimányi András gondolt egyet, és egy olyan célt tűzött ki maga elé, amit még kevesen. Keresztbe már többen is sikeresen átúszták a Balatont, ám ő magasabbra emelte a lécet.

 • Horror áron lehet albérletet találni

  Horror áron lehet albérletet találni

  Jó ideje tart az ingatlanárak folyamatos emelkedése, Budapesten már csak elképesztően drágán lehet lakást kivenni. Rossz hír ez az egyetemistáknak, akik a nemrég kihirdetett felvételi ponthatárok után albérletkeresésbe kezdtek.

 • Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Lovasparadicsom nyílt Szilvásváradon

  Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontját adták át a hétvégén Szilvásváradon a Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként.

 • Szél Bernadett mindenről lemondott

  Szél Bernadett mindenről lemondott

  A párt társelnöki tisztjéről és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának vezetéséről is lemondott Szél Bernadett – értesült a borsod24.