2018. május 23., szerda
Dezső

Belföld

Sorosék megbüntetnék Magyarországot

Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek – nyilatkozta az origo.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Völner Pál
MTI Fotó: Kovács Attila

Szerinte a Soros által támogatott szervezetek és személyek arra ösztönzik az európai intézményrendszert, hogy támogassák a szervezett betelepítést, azokat a tagállamokat pedig, amelyek ellenállnak, büntessék meg. – Az Európai Bizottság ebben az esetben is kettős mércét alkalmazott. Csak három tagállam, Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított eljárást, pedig alig van olyan ország, amely teljesítette volna a kvótát – fogalmazott.


Elmondta, hogy a kormány számít a támadásokra, ugyanis a finanszírozók éppen olyan veszélyesek, mint a szervezők, ezért rájuk is vonatkozna az idegenrendészeti távol tartás intézménye, amelynek keretében a külföldi állampolgárokat a schengeni határ nyolc kilométeres körzetéből, indokolt esetben pedig  Magyarország egész területéről ki lehetne tiltani.

Az interjúban az ellenzék is szóba került, róluk az államtitkár azt mondta, hogy „bevándorláspárti, kvótapárti és egyszer sem lehetett rájuk számítani az ország védelmében”.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pártszakadás szélére került a Jobbik

    Pártszakadás szélére került a Jobbik

    „Mi magunk” néven önálló platformot alakítottunk a Jobbikon belül – jelentette be tegnap Toroczkai László. Ásotthalom jobbikos polgármestere a pártszakadást sem zárta ki azok után, hogy Sneider Tamással szemben alulmaradt az elnökválasztó kongresszuson.

  • Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Újabb nemzeti konzultációk jöhetnek

    Nemzeti konzultációt tarthatnak a családokról és a demográfiai helyzetről a közeljövőben, de ilyen formában kérhetik ki a választók véleményét európai uniós kérdésekben is az európai parlamenti választás előtt – írta a Magyar Idők.