EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 20., vasárnap
Vendel

Belföld

Sorosék megbüntetnék Magyarországot

Soros György szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek – nyilatkozta az origo.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Völner Pál
MTI Fotó: Kovács Attila

Szerinte a Soros által támogatott szervezetek és személyek arra ösztönzik az európai intézményrendszert, hogy támogassák a szervezett betelepítést, azokat a tagállamokat pedig, amelyek ellenállnak, büntessék meg. – Az Európai Bizottság ebben az esetben is kettős mércét alkalmazott. Csak három tagállam, Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított eljárást, pedig alig van olyan ország, amely teljesítette volna a kvótát – fogalmazott.


Elmondta, hogy a kormány számít a támadásokra, ugyanis a finanszírozók éppen olyan veszélyesek, mint a szervezők, ezért rájuk is vonatkozna az idegenrendészeti távol tartás intézménye, amelynek keretében a külföldi állampolgárokat a schengeni határ nyolc kilométeres körzetéből, indokolt esetben pedig  Magyarország egész területéről ki lehetne tiltani.

Az interjúban az ellenzék is szóba került, róluk az államtitkár azt mondta, hogy „bevándorláspárti, kvótapárti és egyszer sem lehetett rájuk számítani az ország védelmében”.


 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek