2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Sorosék szerint jobb a migráns, mint a hazai

A migránsokat támogató Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület felügyelőbizottságának elnöke szerint bármely migráns jobb, mint a hazai népesség. A szégyenteljes, a magyarokat megalázó mondatot Melegh Attila mondta még a bevándorlási krízis közepén.
 
A Menedék egyesület felügyelőbizottságának elnöke szerint a bevándorlás azért is jó dolog, mert „Szinte mindenhonnan olyanok érkeznek hozzánk, akik jobbak, mint a hazai népesség”. Mindezt Melegh Attila mondta még 2015 közepén – írja az Origo.

A szociológus korábban az Origónak beszélt arról, hogy Magyarország milyen jól járna, ha befogadná a migránsokat, akik majd gazdasági növekedést hoznak az országnak, és feltöltik a hiányszakmákat, például orvosok lesznek. A szirupos lényeglátást Melegh azzal is megfejelte, hogy sötét jövőt jósolt a befogadást megtagadó Magyarországnak: elfogy a népesség, és bevándorlók nélkül a nyugdíjrendszer is összeomlik. Melegh szerint az ideérkező afrikaiak, ázsiaiak és közel-keletiek sok esetben képzettebbek, mint a magyarok.

Soros György magyar származású amerikai üzletember (MTI/EPA/Clemens Bilan)

Nos, erre alaposan rácáfolnak a számok. Szintén az Origo írta meg nyáron, hogy a migránsok integrációjáért is felelős német miniszter, Aydan Özoguz szerint túl hosszú ideig tart, amíg a migránsok munkát találnak, illetve nagyon kevesen képezik magukat. A német statisztikák szerint az országba érkező szíriaiaknak csak 45 százaléka járta ki az iskola kötelező osztályait, és 23 százaléknak van felsőfokú végzettsége, a menedékkérőknek pedig mindössze 17 százaléka dolgozik. Az elmúlt két és fél év távlatában azonban annyi biztosan elmondható, hogy a migránssimogató szociológus nem egészen jól látta a problémákat.

Érdekesség, hogy az LMP-s Szél Bernadett korábban a Soros Györgyhöz köthető bevándorláspárti szervezetben vállalt munkát.


– A Soros-szervezetek gyakorlatilag egy népességcserén dolgoznak, migránsokat szeretnének látni Magyarországon a magyar emberek helyett. Mi ezt nem engedjük, mi magyar Magyarországot akarunk, ezért is nagyon fontos a Stop Soros-törvénycsomag – reagált a hírekre a fideszes Halász János.

 (MTI/EPA/Kay Nietfeld)

 

Menekültbulit szervezett volna Szél Bernadett szakértője

Nemrégiben a hirado.hu számolt be róla elsőként, hogy a Szél Bernadett LMP-s társelnök által a Nemzetbiztonsági Bizottságba jelölt afgán származású szakértő megbukott az Alkotmányvédelmi Hivatal átvilágításán. Szél korábbi Soros-szervezetekben vállalt munkái, a bevándorlást, a kötelező kvótát támogató nyilatkozatai mellett ez az oka annak, hogy Németh Szilárd (Fidesz), a bizottság alelnöke nem tartaná szerencsésnek, ha az LMP társelnöke továbbra is részt venne a testület munkájában. A hirado.hu most arról írt, hogy az említett szakértő apját valamilyen – egyelőre rejtélyes – ok miatt nem engedik belépni Afganisztán területére. A portál felidézi a szintén Soros Györgyhöz köthető 444.hu korábbi írását, amely szerint az LMP afgán szakértője beperelt egy budapesti szórakozóhelyet, amiért nem engedték be. A hely üzemeltetői felajánlottak neki egy ingyenbulit az őt ért sérelmekért, de a szakértő inkább egy „menekültbulit” szeretett volna szervezni migránsok számára.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek