2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Sorra távoznak a Momentum vezetői

Ha így folytatódik, lassan szinte mindenki otthagyja a Momentum nevű mikropártot. Ezúttal újabb három vezető tisztségviselő távozott, miközben a hírek szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen.

– A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott vagy távozni kényszerült a Momentumból – írja az index.hu.


A Momentumban nem most kezdődtek a személyi változások a különféle vezetői posztokon. Az Index információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak. Zaránd Péter kampányfőnök  elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele dolgozni.

Túry Márton kabinetfőnök távozása azért érdekes, mert ő csak három hónapja foglalta el a posztját. Elődje, Borbély Ede szintén csak rövid ideig volt kabinetfőnök, és ősszel idő előtt távozott. Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója ugyancsak távozott. Pedig ő már a Nolimpia kampányban is irányította a párt kommunikációját. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője az Indexnek megerősítette a három vezető távozását.


 (Fotó: Máté Krisztián)

Eközben az Origo szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen. A portál szerint pártelnököt a hétvégi küldöttgyűlésen fúrnák meg. A szervezkedés mögött az elnökség két, egymással szoros viszonyban álló tagja áll, Soproni Tamás és Orosz Anna. Soproni átvenné az elnökséget, sőt a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalná.

Ismert: még tavaly nyáron kezdődtek a „lelépések” a Momentumnál. Elhagyta a pártot két elnökségi tag, Kádár Barnabás és Pottyondy Edina, Szauer Tamás pénztárnok, Borbély Endre kabinetfőnök és Kovács András párttitkár.

Ezt követően, hatodikként, Egyed Janka tavaly október közepén állt fel a székéből – hogy magától, vagy leváltották, az kérdéses –, de Fekete-Győr Andrásék valamiért csak egy hónappal később adtak tájékoztatást minderről – írta meg az Origo.

A belső konfliktusok közepette egyébként a tavalyi olimpia megfúrásával bemutatkozó Momemtum alig 1-2 százalékos támogatottsággal bír, ennek ellenére a mikropárt a kormányváltásról ábrándozik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Novák: Prioritási listát állítottak az emberek a nemzeti konzultáción

    Prioritási listát állítottak az emberek a családok védelméről szóló nemzeti konzultáción, amelynek kérdőívét mintegy 1,4 millióan töltötték ki – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

  • Nem figyeli meg az állam a turistákat

    Nem figyeli meg az állam a turistákat

    A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) semmilyen vendégekkel kapcsolatos személyes adatot nem tárol és kezel majd, kizárólag statisztikai adatok digitális tárolására lesz alkalmas – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója a Magyar Időknek.