EUR: 321,68 Ft
CHF: 280,87 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Sorra távoznak a Momentum vezetői

Ha így folytatódik, lassan szinte mindenki otthagyja a Momentum nevű mikropártot. Ezúttal újabb három vezető tisztségviselő távozott, miközben a hírek szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen.

– A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott vagy távozni kényszerült a Momentumból – írja az index.hu.


A Momentumban nem most kezdődtek a személyi változások a különféle vezetői posztokon. Az Index információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak. Zaránd Péter kampányfőnök  elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele dolgozni.

Túry Márton kabinetfőnök távozása azért érdekes, mert ő csak három hónapja foglalta el a posztját. Elődje, Borbély Ede szintén csak rövid ideig volt kabinetfőnök, és ősszel idő előtt távozott. Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója ugyancsak távozott. Pedig ő már a Nolimpia kampányban is irányította a párt kommunikációját. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője az Indexnek megerősítette a három vezető távozását.


 (Fotó: Máté Krisztián)

Eközben az Origo szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen. A portál szerint pártelnököt a hétvégi küldöttgyűlésen fúrnák meg. A szervezkedés mögött az elnökség két, egymással szoros viszonyban álló tagja áll, Soproni Tamás és Orosz Anna. Soproni átvenné az elnökséget, sőt a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalná.

Ismert: még tavaly nyáron kezdődtek a „lelépések” a Momentumnál. Elhagyta a pártot két elnökségi tag, Kádár Barnabás és Pottyondy Edina, Szauer Tamás pénztárnok, Borbély Endre kabinetfőnök és Kovács András párttitkár.

Ezt követően, hatodikként, Egyed Janka tavaly október közepén állt fel a székéből – hogy magától, vagy leváltották, az kérdéses –, de Fekete-Győr Andrásék valamiért csak egy hónappal később adtak tájékoztatást minderről – írta meg az Origo.

A belső konfliktusok közepette egyébként a tavalyi olimpia megfúrásával bemutatkozó Momemtum alig 1-2 százalékos támogatottsággal bír, ennek ellenére a mikropárt a kormányváltásról ábrándozik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Elemi erő

  A nap képe: Elemi erő

  A gravitációt meghazudtoló műsorral készül a Recirquel Újcirkusz Társulat. Az elképesztő mutatványokat Vági Bence rendezésében, a My Land című produkció keretében láthatják az érdeklődők október 16-án a Müpában.

 • Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentés a Jobbik gyanús pénzügyei miatt

  Feljelentette pártját a Legfőbb Ügyészségen Szabó Balázs, a Jobbik volt szekszárdi alapszervezeti elnöke, mert szerinte csak az ő körzetükben mintegy 8-10 millió forintot fizettetett be a tagokkal a pártkasszába – gyanús körülmények között – a Jobbik elnöksége.

 • Elég a taxis hiénákból!

  Elég a taxis hiénákból!

  Már megint valami, ami rossz hírünket kelti a világban: a trükköző és elsősorban a külföldi vendégekre utazó taxis hiénák nemcsak az utasokat, hanem a szabályosan működő taxisokat is megkárosítják.

 • Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Elutasította a parlament Sorosék jelentését

  Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről szóló, Soros-Sargentini jelentés elleni határozatot. Ez egyben fel is szólítja a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott jelentéssel szemben.