EUR: 330,09 Ft
CHF: 301,40 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

Sorra távoznak a Momentum vezetői

Ha így folytatódik, lassan szinte mindenki otthagyja a Momentum nevű mikropártot. Ezúttal újabb három vezető tisztségviselő távozott, miközben a hírek szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen.

– A kampányfőnök és a kabinetfőnök után a kommunikációs igazgató is távozott vagy távozni kényszerült a Momentumból – írja az index.hu.


A Momentumban nem most kezdődtek a személyi változások a különféle vezetői posztokon. Az Index információi szerint a távozások mögött nem személyes, hanem belső, szervezeti problémák állnak. Zaránd Péter kampányfőnök  elküldését például a párttagok egy része sürgette, többen ugyanis nem kívántak vele dolgozni.

Túry Márton kabinetfőnök távozása azért érdekes, mert ő csak három hónapja foglalta el a posztját. Elődje, Borbély Ede szintén csak rövid ideig volt kabinetfőnök, és ősszel idő előtt távozott. Papp Gergő, a Momentum kommunikációs igazgatója ugyancsak távozott. Pedig ő már a Nolimpia kampányban is irányította a párt kommunikációját. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője az Indexnek megerősítette a három vezető távozását.


 (Fotó: Máté Krisztián)

Eközben az Origo szerint puccs készül Fekete-Győr András elnök ellen. A portál szerint pártelnököt a hétvégi küldöttgyűlésen fúrnák meg. A szervezkedés mögött az elnökség két, egymással szoros viszonyban álló tagja áll, Soproni Tamás és Orosz Anna. Soproni átvenné az elnökséget, sőt a miniszterelnök-jelöltséget is elvállalná.

Ismert: még tavaly nyáron kezdődtek a „lelépések” a Momentumnál. Elhagyta a pártot két elnökségi tag, Kádár Barnabás és Pottyondy Edina, Szauer Tamás pénztárnok, Borbély Endre kabinetfőnök és Kovács András párttitkár.

Ezt követően, hatodikként, Egyed Janka tavaly október közepén állt fel a székéből – hogy magától, vagy leváltották, az kérdéses –, de Fekete-Győr Andrásék valamiért csak egy hónappal később adtak tájékoztatást minderről – írta meg az Origo.

A belső konfliktusok közepette egyébként a tavalyi olimpia megfúrásával bemutatkozó Momemtum alig 1-2 százalékos támogatottsággal bír, ennek ellenére a mikropárt a kormányváltásról ábrándozik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Nap képe: Édes hasonmás

  Nap képe: Édes hasonmás

  Nem szakítottak a hagyományokkal Geresdlak lakói, akik immár 10. alkalommal készítették el a Baranya megyei település kicsinyített hasonmását mézeskalácsból.

 • Végre rend lesz a színházakban

  Végre rend lesz a színházakban

  Elfogadta az Országgyűlés a kulturális átalakításról szóló törvényt, amely átlátható működési modellt és kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat teremt a színházak fenntartásában.

 • A budapestiek támogatják a Liget-projektet

  A budapestiek támogatják a Liget-projektet

  Hiába próbálják Karácsony Gergelyék megfúrni, a Liget-projekt az emberek nagy többsége szerint mégsem az ördögtől való, sőt kifejezetten hasznosnak találják a fejlesztéseket.

 • Végre a magyarok dönthetnek a haza sorsáról

  Végre a magyarok dönthetnek a haza sorsáról

  A magyar állam csak akkor lehet sikeres, ha a kereszténységre és a nemzetre épül – jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára „A magyar állam karaktere” című könyv bemutatóján.