2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Extra

Stohl: Tudatosan szánok több időt a szeretteimre

Próbál több időt tölteni a szerelmével, még mindig imád vadászni, egy csalfa férjet alakít legújabb darabjában, és örül, hogy hosszú idő után újra műsorvezetőként láthatják a tévénézők A Piramis című game-showban. A Lokál Extra Stohl Andrással beszélgetett.

Tíz éve nem vezetett tévéműsort Stohl András. A színésznek mégsem volt furcsa, hogy ebben a szerepkörben is visszatért a képernyőre, mert nagyon közel áll hozzá a TV2-n futó A Piramis című game-show, amelynek február 12-én jön a második évada.


– Egy nagyon jól felépített műsorról és egy erős gárdáról van szó, kifejezetten élveztem a felvételeket. Nem volt nehéz újra belerázódni. Gyakorlatilag nekem csak a kereteket kell betartanom, a többi megy magától. Szeretem csinálni, néha úgy érzem magam, mintha én lennék a harmadik játékos, úgy izgulok velük és szurkolok értük. Az a jó benne, hogy az ember sodródik a történettel. Kívülről persze sokan azt mondják, hogy könnyen választana a biztos és a bizonytalan nyeremény között, de amikor benne vagy, ez nem ilyen egyszerű. Én egyébként nem gondolkodtam még rajta, hogy mit csinálnék egy nagyobb nyereménnyel, nem álmodozom. Mindig úgy voltam vele, hogy csak az a pénz van, amit munkával megkeresek. Arra, hogy az ölembe hulljon, nem számítok – mondta a Lokál Extrának Stohl András, aki az utóbbi időszakban tudatosan visszavett a tempóból.

– Már nem öt ember helyett dolgozom, persze így is hajtok ezerrel. Szerettem volna tudatosan több időt teremteni magamnak, a szerelmemnek és a gyerekeimnek. Próbálom kezelhető mederbe terelni az életem. Nem volt az rendben, hogy csak fél órát tudtam együtt lenni a párommal vagy a gyerekekkel. A párom nagyon figyelmes, segít a szervezésben, és fel is hívja a figyelmem arra, hogy ezek mennyire fontos dolgok, és igenis kell időt szakítanom arra, hogy együtt legyünk. Kicsit könnyebb időszak következik az életemben. A Centrál Színházban elkezdtem próbálni egy új darabban, a Delilában. Egy középkorú étterem-tulajdonosról szól, akinek van egy felesége, és beleszeret a pincérnőbe. És hogy ez mennyire áll hozzám közel? Az én életemben már minden szerep közel áll hozzám, annyi minden történt velem. A színház pedig olyan számomra, mint egy terápia. Azt gondolom, ha valaki éli az életét, akkor sokkal könnyebb ezt a színpadon is megmutatni – magyarázta a színész, aki nemcsak a családjával tölt több időt, de ha teheti, elmegy vadászni is.


Stohl András, sztárban sztár
(Fotó: Máté Krisztián)

– Ha van egy kis szabadidőm, rögtön kimegyek az erdőbe. Nem tudnék enélkül élni. Szeretek vadászni is. És azt gondolom, hogy az ezzel kapcsolatos ellenérzések leginkább tudatlanságból fakadnak. Nekem az a dolgom, hogy megpróbáljam az embereket meggyőzni, hogy ennek mi a szépsége és mi a haszna. Igyekszem a legfontosabb dolgokra koncentrálni, mert szerintem ettől lehet igazán kiegyensúlyozott az életem. Erre vágyom a legjobban!

Több mint egy éve boldog Vicával

Stohl és két kisebb gyermekének édesanyja, Anikó nyolc év után szakítottak, ami 2016 év végén derült ki. A színész beleszeretett az akkor még egy színház büféjében dolgozó, harmincas éveiben járó Vicába. A kapcsolatuk lassan bontakozott ki, egyre több időt töltöttek együtt, és többször előfordult, hogy az előadás szüneteiben is kiment a lányhoz, hogy pár szót váltsanak. Stohl tavaly szeptemberben mesélt először a kapcsolatukról.
„Vicának már van egy diplomája, tanító néni, de szeretne pszichológusnak tanulni, nem is árt, ha van mellettem egy ilyesfajta szakember. Ez csak félig vicc. Nagyon érti az emberi lélek rejtelmeit. Szokott engem is, a múltamat is elemezgetni (…) Azt szokta mondani, azon van, hogy ne csak a szerelmem legyen, hanem a szeretőm, a párom, a legjobb barátom is, anyám helyett anyám, a testvérem, a cinkosom, a mindenem. Jó úton jár” – mondta Stohl, nemrég pedig arról beszélt ismét a Bestnek, hogy Anikóval próbálták helyrehozni a kapcsolatukat, még szakemberhez is fordultak, de nem jártak sikerrel.
„Én mai napig szeretem Ancsikát, nem azért mentünk külön, mert repkedtek otthon a tányérok. (…) A kapcsolatunk elfáradt, jártunk párkapcsolati terapeutához is, de már hiába. Vica személyében pedig rám talált a szerelem” – mesélte Stohl.
Exe, Anikó is beszélt arról a magazinnak, hogy milyen nehéz időszakon van túl. „Tizenkét év együttélés után nem volt könnyű az elszakadás, mostanában már úgy érzem, túl vagyok rajta. (…) Sokáig szerettem volna, ha Andris visszajön hozzánk, de már nem gondolom ezt. Ő is járja a maga útját, én is. Nincs visszaút” – mondta.

Stohl András és kislánya, Franciska
Fotó: Mészáros Diána

Hálóval erősítették meg a hasfalát

A színészt január 16-án lágyéksérvvel operálták, tíz napot pihennie kellett volna, de csak néhányat engedélyezett magának a sok munka miatt.
– Fél év már biztos eltelt azóta, hogy először elkezdtem érezni valamit a hasamban, de azt csak nemrég vettem észre, hogy amikor nagyon köhögök, kitapinthatóvá is válik a sérvem a nadrágszíj alatt. Ugyan mindig elmúlt, de tudtam, hogy jobb mielőbb túlesni az operáción, hiszen ez jobb már nem lehet, csak rosszabb – mesélte a hot! magazinnak Stohl, akinek hálóval erősítették meg a hasfalát.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Börtönbe megy a született feleség

  Börtönbe megy a született feleség

  A bostoni bíróság úgy döntött, hogy tizennégy napra börtönbe kell vonulnia Felicity Huffman amerikai színésznőnek azért, mert köze volt egy egyetemi kenőpénzes botrányhoz.

 • Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  Ez durva! Azt állítja, hogy András herceggel is le kellett feküdnie

  A kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélésekkel vádolt Jeffrey Epstein egyik vádlója azt állítja, hogy András yorki herceggel, II. Erzsébet brit uralkodó második fiával is le kellett feküdnie, amikor 17 éves volt – jelentette szombat reggel az NBC amerikai hírcsatorna exkluzív interjújára hivatkozva a Sky News brit hírcsatorna.

 • Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

  Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards (MMETA) idei várományosai közé került.

 • Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  Dj Dominique barátai hátrányos helyzetűeket szórakoztatnak

  A ’90-es évek elejétől indult az a kezdeményezés, hogy minden évben rendeznek egy eseményt, amely a szeretetről, az elfogadásról a jótékonyságról szól. Idén szeptember 26-án szórakoztató rendezvénnyel készülnek a Papp László Budapest Sportarénába, amely felső tagozatos illetve középiskolás korú fiatalokat szólít meg a társadalmi integráció nevében.