2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Belföld

“Stop Soros” törvénycsomagot készített a kormány

Törvénycsomagot nyújt be a kabinet a migráció szervezőivel szemben.

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kormányszóvivő a “Stop Soros” névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.


A kormány korábban elutasította az illegális migrációt, és az ellenőrzés nélküli határátlépést – mondta Pintér Sándor.

A nemzeti konzultáció bebizonyította, hogy 2,3 millió magyar elutasítja az illegális bevándorlás, a kormány lépett az üggyel kapcsolatban.


A kormány egy törvénycsomagot nyújt be az illegális migrációval kapcsolatban – mondta a miniszter. Három törvényből álló csomagot alkotott a kormány, aminek a tervezetéről tárgyalt a kormány, és társadalmi vitára bocsátják majd – tette hozzá Pintér Sándor belügyminiszter.

Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartást – jelentette be a miniszter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Végre rend lesz a színházakban

  Végre rend lesz a színházakban

  Elfogadta az Országgyűlés a kulturális átalakításról szóló törvényt, amely átlátható működési modellt és kiszámítható helyzetet és felelősségi viszonyokat teremt a színházak fenntartásában.

 • A budapestiek támogatják a Liget-projektet

  A budapestiek támogatják a Liget-projektet

  Hiába próbálják Karácsony Gergelyék megfúrni, a Liget-projekt az emberek nagy többsége szerint mégsem az ördögtől való, sőt kifejezetten hasznosnak találják a fejlesztéseket.

 • Végre a magyarok dönthetnek a haza sorsáról

  Végre a magyarok dönthetnek a haza sorsáról

  A magyar állam csak akkor lehet sikeres, ha a kereszténységre és a nemzetre épül – jelentette ki Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára „A magyar állam karaktere” című könyv bemutatóján.