2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

“Stop Soros” törvénycsomagot készített a kormány

Törvénycsomagot nyújt be a kabinet a migráció szervezőivel szemben.

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Kovács Zoltán kormányszóvivő a “Stop Soros” névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.


A kormány korábban elutasította az illegális migrációt, és az ellenőrzés nélküli határátlépést – mondta Pintér Sándor.

A nemzeti konzultáció bebizonyította, hogy 2,3 millió magyar elutasítja az illegális bevándorlás, a kormány lépett az üggyel kapcsolatban.


A kormány egy törvénycsomagot nyújt be az illegális migrációval kapcsolatban – mondta a miniszter. Három törvényből álló csomagot alkotott a kormány, aminek a tervezetéről tárgyalt a kormány, és társadalmi vitára bocsátják majd – tette hozzá Pintér Sándor belügyminiszter.

Létrehozzák az idegenrendészeti távoltartást – jelentette be a miniszter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    Megjelent a Szent Korona útját bemutató kötet

    A Szent Korona kalandos útjáról jelent meg kötet a Magyar Tudományos Akadémia kutatócsoportjának munkája nyomán – mondta Pálffy Géza történész, a kutatócsoport tagja az M1 aktuális csatornán szombaton.

  • Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től Pécel és Aszód között nem járnak a vonatok

    Február 4-től várhatóan december végéig nem járnak a vonatok Pécel és Aszód között a Budapest-Hatvan vasútvonal felújítása miatt. Az első ütemben május 12-ig tartó menetrendi változások között van, hogy InterCityk helyett a Keleti pályaudvar és Hatvan között pótlóbuszok járnak majd, a többi vonat helyett (eltérő szakaszokon) lesznek pótlóbuszok – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.