2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Győr

Szabadhegy tovább fejlődik

Több felújítás is történt a szabadhegyi városrészben tavaly, de az itt élők 2018-ban is számíthatnak kisebb-nagyobb fejlesztésekre.

A Jereváni úti belső tömböknél elvégzett beruházásokat mutatta be Diligens Tibor területileg illetékes önkormányzati képviselő. A fejlesztéseknek köszönhetően teljesen megújult a Jereváni út 25–27. mögötti mintegy 3200 négyzetméteres zöldterület. A nem szabványos játszóteret korábban elbontották, a területet rendezték, majd a házak közötti résznek új funkciót adva több ütemben pihenőparkot alakítottak ki.


Diligens Tibor Szabadhegy önkormányzati képviselője további fejlesztésekről számolt be
Illusztráció: gyor.hu

Építettek 300 négyzetméter térköves járdát, ezzel együtt 2017-ben a környező társasházak gyalogos-közlekedőútjait is rendbe tették. Megtörtént négy pad, négy szék és két utcai hulladékgyűjtő telepítése. A parkosítás érdekében 12 darab csemetefát is ültettek ide. A fák törzsátmérője a gyorsabb árnyékolóhatás elérése érdekében a megszokottnál 4-5 centiméterrel nagyobb. Az E.ON és a Vill-Korr kivitelezésében 2017-ben elkészült a közvilágítás.

A terület mára szépen füvesített pihenőparkká vált, amelynek további, kisebb-nagyobb fejlesztéseire a 2018-as évben is számíthatnak a lakók.

Kapcsolódó Cikkek