EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Győr

Szabadhegy tovább fejlődik

Több felújítás is történt a szabadhegyi városrészben tavaly, de az itt élők 2018-ban is számíthatnak kisebb-nagyobb fejlesztésekre.

A Jereváni úti belső tömböknél elvégzett beruházásokat mutatta be Diligens Tibor területileg illetékes önkormányzati képviselő. A fejlesztéseknek köszönhetően teljesen megújult a Jereváni út 25–27. mögötti mintegy 3200 négyzetméteres zöldterület. A nem szabványos játszóteret korábban elbontották, a területet rendezték, majd a házak közötti résznek új funkciót adva több ütemben pihenőparkot alakítottak ki.


Diligens Tibor Szabadhegy önkormányzati képviselője további fejlesztésekről számolt be
Illusztráció: gyor.hu

Építettek 300 négyzetméter térköves járdát, ezzel együtt 2017-ben a környező társasházak gyalogos-közlekedőútjait is rendbe tették. Megtörtént négy pad, négy szék és két utcai hulladékgyűjtő telepítése. A parkosítás érdekében 12 darab csemetefát is ültettek ide. A fák törzsátmérője a gyorsabb árnyékolóhatás elérése érdekében a megszokottnál 4-5 centiméterrel nagyobb. Az E.ON és a Vill-Korr kivitelezésében 2017-ben elkészült a közvilágítás.

A terület mára szépen füvesített pihenőparkká vált, amelynek további, kisebb-nagyobb fejlesztéseire a 2018-as évben is számíthatnak a lakók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.