EUR: 323,50 Ft
CHF: 283,68 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Székesfehérvár

Szakmai alázat és hitelesség jellemzi Gelencsér Ferencet

Érdy János Emlékérmet kapott Gelencsér Ferenc fotóművész. A fehérvári önkormányzat ezzel a múzeumi fotográfusnak főleg azt a magas művészi színvonalú munkáját ismerte el, amelyet a Nemzeti Emlékhely méltó bemutatásáért végzett.

Gelencsér Ferenc éppen fél évszázadot töltött el a Szent István Király Múzeumban.
– Hivatását a legmagasabb szinten gyakorló, alkotó emberként a műfaj elkötelezett, magas művészi színvonalú dokumentációjával nagyon sokat tett azért, hogy Magyarország történelmi fővárosának legfontosabb,
egyedülálló értékét, a Nemzeti Emlékhelyet méltó módon, a közösség javát mindenkor figyelembe véve mutassa be. Egyéni látásmódját számtalan kiadvány, könyv, megannyi egyedi fotó őrzi. Szakmai alázata, hitelessége a modern kori magyar fotográfia kiemelkedő egyéniségévé teszi választott szakterületén – fogalmaz a méltatására készített közlemény.


Gelencsér Ferenc nagyon sokat tett azért, hogy Magyarország történelmi fővárosának legfontosabb, egyedülálló értékét, a Nemzeti Emlékhelyet méltó módon mutassa be Fotó: Fehérvári önkormányzat

– Nagy tisztelettel és szeretettel adom át ezt a díjat, megköszönve a sok-sok évi, a múzeumban, a kiállítóhelyeken, a Nemzeti Emlékhelyen végzett elkötelezett munkát. Minden olyan dolog iránti elkötelezettség ez, amit Székesfehérváron szeretünk, tisztelünk, és amit ezeknek a munkáknak köszönhetően megőrizni, dokumentálni lehetett ebben a hosszú időszakban – fogalmazott a díj január 3-ai átadásakor Cser-Palkovics András polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.