2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Székesfehérvár

Szakmai alázat és hitelesség jellemzi Gelencsér Ferencet

Érdy János Emlékérmet kapott Gelencsér Ferenc fotóművész. A fehérvári önkormányzat ezzel a múzeumi fotográfusnak főleg azt a magas művészi színvonalú munkáját ismerte el, amelyet a Nemzeti Emlékhely méltó bemutatásáért végzett.

Gelencsér Ferenc éppen fél évszázadot töltött el a Szent István Király Múzeumban.
– Hivatását a legmagasabb szinten gyakorló, alkotó emberként a műfaj elkötelezett, magas művészi színvonalú dokumentációjával nagyon sokat tett azért, hogy Magyarország történelmi fővárosának legfontosabb,
egyedülálló értékét, a Nemzeti Emlékhelyet méltó módon, a közösség javát mindenkor figyelembe véve mutassa be. Egyéni látásmódját számtalan kiadvány, könyv, megannyi egyedi fotó őrzi. Szakmai alázata, hitelessége a modern kori magyar fotográfia kiemelkedő egyéniségévé teszi választott szakterületén – fogalmaz a méltatására készített közlemény.


Gelencsér Ferenc nagyon sokat tett azért, hogy Magyarország történelmi fővárosának legfontosabb, egyedülálló értékét, a Nemzeti Emlékhelyet méltó módon mutassa be Fotó: Fehérvári önkormányzat

– Nagy tisztelettel és szeretettel adom át ezt a díjat, megköszönve a sok-sok évi, a múzeumban, a kiállítóhelyeken, a Nemzeti Emlékhelyen végzett elkötelezett munkát. Minden olyan dolog iránti elkötelezettség ez, amit Székesfehérváron szeretünk, tisztelünk, és amit ezeknek a munkáknak köszönhetően megőrizni, dokumentálni lehetett ebben a hosszú időszakban – fogalmazott a díj január 3-ai átadásakor Cser-Palkovics András polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.