EUR: 322,18 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Sport

Szalayék felborultak a Dakaron

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős bukott, de az autósok mezőnyében még versenyben van a 40. Dakar-rali harmadik szakasza után.

A magyar páros Facebook-oldalának beszámolója szerint az autójukban először az önindító ment tönkre, majd hét kilométerrel a cél előtt „leestek” egy dűne tetejéről.


– Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, amely húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, otthagyott az aljában – nyilatkozta a pilóta. Szalay hozzátette: végül este tíz körül egy perui társuk segített rajtuk, így értek el a szerelőikhez. A viadal honlapja szerint Szalayék egyelőre összetett időeredmény nélkül állnak.

Dési János, az egyetlen még versenyben lévő magyar motoros – Horváth Lajos technikai hiba miatt feladni kényszerült a Dakart – a szakaszon a 102. lett, míg összetettben a 107. helyen áll.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít, és a végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek