2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb XIV.kerület

Szatmáry Kristóf: Tovább nő a családok és a nyugdíjasok mozgástere

Jól kezdődött az év: emelkedő minimálbért, adó- és járulékkedvezményeket, valamint kisebb áfát hozott 2018 a magyar családoknak. Szatmáry Kristóf, Zugló-Alsórákos országgyűlési képviselője szerint a tavalyi sikeres évet követően az ország gyarapodása idén is folytatódhat, s a fejlődés tovább gyorsul, ha a tavaszi választás után ismét a Fidesz alakít kormányt, a győzelemnek pedig Zugló lehet az egyik legnagyobb nyertese.

– Nincs kétség, hogy Magyarország fejlődik, még ha vannak is, akik ennek ellenkezőjét akarják elhitetni – mondta lapunknak Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő. – Az ország biztos gyarapodásának számtalan bizonyítéka van, a legkézenfekvőbb, hogy évek óta minden január 1-je pozitív változásokat hoz az emberek számára, legyen az adókedvezmény, rezsicsökkentés vagy béremelés. A kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően 2018-ban ismét nőhet a családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok mozgástere, hiszen emelkedett a kétgyermekes szülők adókedvezménye, nőtt a minimálbér és több termék, illetve szolgáltatás áfakulcsa is csökkent, és ez természetesen a zuglóiakat is érinti. A foglalkoztatottak után fizetett járulékok mérséklésével pedig a munkaadók kaptak lehetőséget a további béremelésekhez.


A kerület büszkeségének számító BVSC mintegy 3 milliárd forintos fejlesztési programot indított, melyet Szatmáry Kristóf jelentett be (Fotó: bvsc.hu)

Szatmáry Kristóf szerint az ország a biztos fejlődés pályáján van, 2018 mégis sorsdöntő év lesz. Tavasszal a választóknak is dönteniük kell az ország jövőjéről, a tét pedig nagy. Brüsszel az egyes államok tiltakozása ellenére sem tett le arról, hogy milliós idegen népességet telepítsen Európába. Ha ez megtörténik, akkor 10-15 év múlva rá sem ismernénk a saját hazánkra. Ennek a tervnek kell útját állni, s erre itthon csak a Fidesz képes.
– Szerencsére óriási felhatalmazást kapott a kormány a brüsszeli csatákhoz – vélekedett Szatmáry Kristóf. – 2,3 millióan töltötték ki a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációs íveket, ez volt minden idők eddigi legsikeresebb ilyen egyeztetése, és ehhez kellett a zuglóiak segítsége is. Az adatok feldolgozása még tart, de az már egyértelmű, hogy a magyarok elsöprő többsége nemet mond az idegen lakosság tervszerű betelepítésére.

A parlamenti képviselő arra számít, hogy a választást követően ismét a Fidesz alakíthat kormányt. Ezt követően a fejlesztések folytatódhatnak szerte az országban, s Zugló az egyik nagy nyertese lehet az elkövetkező évek biztos gyarapodásának. Ennek már most érezhetjük a jelét: a Szatmáry Kristóf elnökségével működő BVSC-Zugló számára is kiemelkedő év lesz 2018.


– A kerület büszkeségének számító sportklub tavaly mintegy 3 milliárd forintos fejlesztési programot indított, amihez állami támogatást is kaptunk. Kézilabdapálya és focipálya építése, valamint uszodafejlesztés valósul meg a pénzből, hogy a klub XXI. századi színvonalon szolgálhassa ki versenyzőit és a sportolni érkező helyieket. Országgyűlési képviselőként is nagyon fontos számomra szülőhelyem, Alsórákos rendezettsége, így folytatni szeretném a körvasútsor rendbetételét, amelynek ügyében az elmúlt évben már sikerült a MÁV-val közösen lépnünk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.