EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Székesfehérvár

Szavazatszámláló bizottsági tagok jelentkezését várják

A jelenleg működő szavazatszámláló bizottságok megbízatása lejár, így az országgyűlési képviselők választását megelőzően a székesfehérvári közgyűlésnek a következő ciklusra meg kell választani a szavazatszámláló bizottságok tagjait és póttagjait.

Az önkormányzat felhívással fordult a polgárokhoz, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak, illetve póttagnak. A szavazatszámláló bizottságnak az a Székesfehérváron állandó lakóhellyel rendelkező, nagykorú magyar állampolgár lehet a tagja, aki szerepel a központi névjegyzékben, és nem áll fenn vele szemben a választási eljárásról szóló törvényben meghatározott összeférhetetlenségi ok.


A korábbi szavazatszámlálók mandátuma lejár Fotó: ÖKK

A választási bizottságnak nem lehet választott tagja: a képviselő, az alpolgármester, a jegyző, másik választási bizottság tagja, a választási iroda tagja, a Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló személy, a jelölt, a párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati, állami szolgálati, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy, a közalkalmazott kivételével, valamint állami vezető – hívja fel a figyelmet Bóka Viktor fehérvári jegyző.

A bizottsági tagoknak esküt/fogadalmat kell tenniük, majd oktatáson részt venni, s a szavazás napján a szavazás teljes időtartama alatt a szavazókörben munkát végezni, amelyért jogszabályban meghatározott mértékű tiszteletdíjban részesülnek, és a szavazás napját követő napon mentesülnek a munkavégzés alól.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.