EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szeged

Szeged most még Trabant, de akár Merci is lehet

Bár jóformán még a kampány sem indult el, szinte győzelmi hangulat uralkodott a Fidesz jelöltbemutatóján Szegeden. Több száz ember, szokatlanul nagy lelkesedés és soha nem látott egység fogadta őket.

Bartók Csaba egykori kézilabdázó, a Fidesz meglepetésembere elmondta a Lokál Extra Szegednek, miért fogadta el a jobboldali párt felkérését, hogy induljon Csongrád megye egyes választókerületében.


B. Nagy László (balról) Csongrád megye 2., Bartók Csaba egykori kézilabdázó pedig az 1. körzetben indul a képviselői mandátumért

– Miért vállalta el a Fidesz felkérését, és indul el országgyűlési képviselőként?

– Szegediként pontosan tudom, hogy sokkal többet is ki lehetne hozni ebből a városból. Szeged a lehetőségeihez képest alulteljesít, pedig a szegediek megérdemlik a sikert. Azért vállaltam el, mert hiszek a városban, az itt élők tehetségében, és a szegediek is megérdemelnék, hogy a mostani Trabantból átüljenek egy Mercedesbe. Van egy tervünk, ami ha sikerül, akkor Szeged Magyarország és a régió egyik legerősebb városa lehet.


– Most akkor ezek szerint egy Trabant szintjén „pöfög” a város? Mi ez a terv?

– Igen, egyelőre egy Trabantban ülünk, és ez már sokáig nem lehet így: mindenki elhúz mellettünk. Én nem vagyok ezzel a helyzettel elégedett, mert tudom, hogy sokkal jobban is mehetne a városnak, Zalaegerszeg, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Kecskemét és Győr pár év alatt úgy megerősödött, hogy az mintaként szolgálhat nekünk. Kár lenne tagadni, vannak persze eredmények, az Orbán-kormány 100 milliárdos nagyságrendben támogatta a szegedieket a Modern Városok Program keretében, ez az, amit a baloldal szeret a saját eredményeként bemutatni vagy az EU-nak megköszönni. Persze ebben sem mondanak igazat! Viszont mindezekhez nincs hozzátéve a saját erő, a szegediekben rejlő tudás, akarat és tehetség. Pedig Szegednek fantasztikus lehetőségei vannak, de ha valaki megijed, elszalad a munka elől, vagy inkább egzotikus földrészeken búvárkodik ahelyett, hogy dolgozna, akkor abból nem lesz semmi. Nem a sült galambra kell itt várni, és nem másokat kellene hibáztatni. Mi magunk vagyunk ugyanis a megoldás. A kormány terve az, hogy Szeged és szűkebb környezete legyen Délkelet-Magyarország és a határon átnyúló régió gazdasági központja.

Úgy gondolom, most van esély arra, hogy hosszú távú fejlődésre rendezkedjen be az ország, és nagy lehetőség előtt áll Szeged is – mondta lapunknak B. Nagy László, aki Csongrád megye kettes körzetében újra elindul a posztért.

– Az nem okoz gondot önnek, hogy nem tagja a Fidesznek?

– Nekem ez nem probléma, és amikor felkértek, hogy legyek képviselőjelölt, akkor is hangsúlyoztam: „Rendben van, de tudniuk kell, hogy én elsősorban szegedi vagyok és leszek is, tehát a város a legfontosabb, a város az első. Csak utána leszek fideszes!” Tehát nekem nem a párt szlogenjei és politikai irányai a mérvadóak, hanem Szeged és a szegediek. Erre azt mondták, hogy ezt elfogadják. A Fidesz ma az egyetlen kormányképes erő, ha tetszik, ha nem. A kormánnyal pedig el tudjuk érni, hogy a fiatalok ne elmenjenek a városból, hanem itt maradjanak, és itt alapítsanak családot. Fiatalok nélkül ugyanis jövő sincs. Szeged nem a múlt, hanem a jövő városa, ehhez viszont nem a múlt, hanem a jövő embereire van szükség itt, helyben is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.