EUR: 322,08 Ft
CHF: 281,27 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szekszárd

Szekszárdi kajakosok a világ élvonalában

A szekszárdi sportéletet nemcsak a kosárlabdázó lányok, a kajak-kenusok is színessé tették. A Szekszárdi Kajak Kenu Sportegyesület versenyzői közül kiváltképp a Nagy Viktória–Korsós Zsófia páros, valamint Horváth Ádám és Bodnár Balázs is a világélvonalban versenyezhettek 2017-ben, kiemelkedő eredményekkel.

– A 2017-es évünk változatosra sikerült és mozgalmasra. Négy versenyzőnk is kijutott nemzetközi versenyre. Rögtön az év elején volt egy maratoni magyar bajnokságunk, ahonnan kvalifikálni lehetett magunkat az Európa-bajnokságra. Ez négy versenyzőnknek sikerült, nos, az elmúlt évekhez képest most csak annyi változás volt, hogy nemcsak lányok versenyeztek nemzetközi versenyen, hanem két fiú is, mégpedig Horváth Ádám és Bodnár Balázs is sikerrel vette az akadályokat. Tehát nagyon örültünk, hogy bővült a nemzetközi versenyeken részt vevő csapatunk létszáma. Ugyanezen a versenyen egyébként többek is elértek szép eredményeket, jó helyezést a saját korosztályaikban. Aztán a későbbiekben folyamatosan edzőtáborokba jártunk, Fadd-Domboriban használtuk a megújult létesítményünket. Ugye az év folytatásában a másik nagy versenyünk a magyar bajnokság volt, ami az elmúlt évekhez hasonlóan felemásra sikerült. Voltak olyan versenyzőink, akik túlteljesítették az elvárásainkat, voltak, akik hozták a formájukat, és akadt olyan versenyző, aki alulteljesített. Nyilván mindez a teljesítmény életkortól és fejlődéstől is függ. Összességében elégedettek vagyunk az elmúlt évvel, igyekeztünk a gyerekeknek minél színesebbé tenni a versenyzést, tehát nem csupán a nagy versenyekre vittük el őket, hanem igyekeztünk kisebb versenyekre is eljutni az ország több pontján. Az év második felében a legnagyobb verseny a maratoni válogatóverseny volt, ahol a dél-afrikai maratoni világbajnokságra lehetett kijutni. Ez sikerült is négy versenyzőnknek is, a már említett fiúk mellett Nagy Viktória és Korsós Zsófia is kvalifikálták magukat a versenyre. A versenyzők ügyesen helytálltak, büszkék vagyunk rájuk – nyilatkozta Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak Kenu Sportegyesület vezetője.


A sportegyesület versenyzői. Fotó: Nagy Nándor

Az említett dél-afrikai maratoni világbajnokságon második helyen értek célba az ifjúsági kajak párosok versenyében a lányok, míg a fiúk a hetedik helyen végeztek.

– Az év többi részében, amikor versenyzőink visszatértek, még voltunk néhány kisebb versenyen, illetve volt keretfeltöltő, illetve mondhatom azt, hogy most is van a tarsolyunkban pár fiatal, aki bármire képes lehet. Továbbá az idei évnek még nagy változása az, hogy egyre többen váltanak korosztályt nálunk, most majd U23 és felnőtt korosztályban is fog versenyezni pár ember. Mindez történt tavaly, illetve az évről még elmondhatom azt is, hogy jómagam is kaptam egy díjat, amire nagyon büszke vagyok – tájékoztatott Jámbor Attila, aki Sipos Márton-díjat vehetett át több évtizedes, nemzetközi szinten is rendkívül eredményes sportkarrierje, kiváló sportszakmai és vezetői munkájáért.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.