EUR: 323,35 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Extra

Szemműtét vár Lópici Gáspárra

Szilágyi István hazavárja fiát, Pétert, akit lassan nyolc hónapja csak a tárgyalások alkalmával látott. A férfi előzetesben ül, mert a vád szerint tavaly nyáron olyan súlyosan bántalmazta a színészt, hogy annak három bordája is eltörött. Mindeközben Pityi bácsi újabb szemműtétre szorulna, de egyelőre nem fekszik kés alá, túlságosan aggódik a fiáért, nem érzi magát elég erősnek a műtéthez. 

Szilágyi Istvánt, az ország Lópici Gáspárját nagy nevettetőként ismerte meg az ország. De minden mókás szerep ellenére az idős színész sorsa inkább tragikus, mintsem vidám történet. Pityi bácsi és felesége, Jolika rendkívül szerény körülmények között élnek, ráadásul eddig fiuk, Péter is velük lakott. Tavaly nyáron azonban – a vád szerint – a férfi olyan súlyosan bántalmazta a színészt, hogy Szilágyi három bordája eltört, lába és arca megzúzódott. Azóta Péter előzetes letartóztatásban van, a tárgyalás a múlt héten folytatódott. – Kicsit meg vagyok fázva, de szó sem lehetett arról, hogy otthon maradjak: látni akartam Pétert. Bár megölelhetném, de nem érhetek hozzá, nem lehet – mondta összetörten a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterme előtt ülve a színész, aki féltő apaként saját egészségével alig, inkább fia hogylétével törődik. Pedig Pityi bácsi nagyon rosszul lát, tavalyi szemműtéte után idén a jobb szeme is operációra szorulna. Egyszer már megműtötték, akkor szürke hályogot távolítottak el a bal szeméről, de most azt mondja, az orvos szerint újabb beavatkozásra lehet szükség: a jobb szemén szürke hályogot találtak. Azonban úgy döntött, egyelőre nem fekszik kés alá. – Azt mondta az orvos néhány hónapja, hogy megint meg kellene műteni a szemem. De most nem lehet – akadt el a színész hangja, miközben lehajtott fejjel a sapkája peremét simogatta a bírósági folyosón.


– A feleségemet nem hagyhatom otthon egyedül, ráadásul most minden gondolatomat eltereli, hogy a fiam börtönben van. Nem tudok így másra koncentrálni, csak arra, hogy Péter végre hazajöhessen – ingatta fejét a színész, miközben a hallgatósággal együtt arra várt, hogy Pétert vezetőszáron a tárgyalóterembe kísérjék. – Kettős látásom volt, sokáig nem javult a bal szemem, az operáció után sem, legalábbis nem abban az ütemben, ahogy az orvos korábban jósolta, hanem kicsit lassabban. Már öreg vagyok, talán ezért – emlékezett vissza az első beavatkozásra Pityi bácsi. – A jobb szemem nem volt olyan ramaty állapotban, mint a másik, ám amikor az javult, elkezdett zavarni, hogy ezzel sem látok túl jól. De itt a tél, most nem gyengülhetek le, szükség van minden erőmre – mondta Szilágyi, aki a tárgytól eltérve inkább a fiáról akart mesélni. Mint mondta, az ünnepek előtt és után is küldött ajándékot Péternek.

Fotó: Mészáros Diána

– Két hete járt Jolika a fiamnál a börtönben, küldtünk neki ajándékot. Tettünk a csomagba dohányt, csokit és némi költőpénzt. Amikor a feleségem meglátogatja, mindig megkérem, hogy adja át neki üdvözletemet. Várom már haza, rossz volt nélküle a karácsony. Nem csinált ő semmit, játszottunk, véletlen baleset, ami történt – mondta elcsukló hangon Pityi bácsi, aki a pénteki tárgyaláson ismét epedve várta, hogy fia legalább rámosolyogjon vagy ránézzen a tárgyalóteremben, de ahogy mindig, úgy most is ridegen hátat fordított, és semmibe vette saját apját. Az ügyben ma újabb szakértőt hallgatnak meg, miután a bíróság már kizárta, hogy Pityi bácsi bordatörését egy egyszerű baleset okozta volna.


Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

  • Katy Perryvel térhet vissza a Spice Girls

    Katy Perryvel térhet vissza a Spice Girls

    A lánycsapat egykori énekese, Mel B a múlt heti The Late Late Show című amerikai beszélgetős műsor vendége volt, ahol elmondta, hogy annak ellenére is megvalósul a tervezett turné, hogy Victoria Beckham korábban azt nyilatkozta, nem kíván többé a Spice Girlsszel színpadra állni.