2019. január 16., szerda
Gusztáv

Belföld

Szenzáció! Letöltendő három évet kapott a süngyújtogató

Három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a 20 éves fiatalembert, aki 2016 júliusában felgyújtott egy élő sünt a főváros III. kerületében. Az ítélet nem jogerős, viszont példaértékű: ez az első olyan állatkínzási ügy, ahol az elkövetőre – bümtetett előélet hiányában – szabtak ki letöltendő szabadságvesztést. Az ítélet nem jogerős.

Lapunk tavaly indítot kampányt a kegyetlen állatkínzók szigorúbb elítélése érdekében, amikor ősszel félig megnyúzva találtak egy élő macskát Óbudán. Azt az ügyet is Budapesten működő Állatmentő Sereg osztotta meg Facebook-oldalán, akik most annak az örömüknek adtak hangot, hogy a bíróságig mintha elhallatszott volna az állatkínzások szigorúbb elítélését követelők hangja.


A napokban ugyanis a bíróság bűnösnek mondta ki azt a 20 éves fiatalembert, aki még 2016 augusztusában felgyújtott egy élő sünt a XIII. kerületben. A sünt járókelők találták meg 26-án, akik értesítették az Állatmentő Sereget, akik azonnal orvoshoz szállították az állatot, de testfelülete 80 százalékán összeégett sünin már nem tudott segíteni az állatorvos.

A rendőrség másnap, 2016 augusztus 27-én el is fogta az ügy gyanúsítottját, a 20 esztendős H. Imrét XIII. kerületi ottonában. Ugyanakkor meglehetősen hosszadalmas bizonyítási eljárás következett, hiszen H. Imre ügyét csak tavaly november elején sikerült vádemelési javaslattal lezárni.


Az ügyben viszont meglehetősen gyorsan és példásan szigorúnak mondható döntés született: az Állatmentő Sereg beszámolója szerint az állatkínzással vádolt fiatalembert már az első tárgyalási napon nem jogerősen három év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

“Sokaknak ez is egy átlagos csütörtök. Az állatoknak és az állatvédőknek viszont ez a nap a változást hozhatja el. A reményt egy élhetőbb világra. 2016 nyarán gyújtották fel éjjel 1:30 magasságában ezt a védtelen keleti sünt… A boncolás szerint az állat 80%-a égett meg, ám halálát egyértelműen a sokk okozhatta, hiszen borzalmas félelmet élt át. Ma ítéletet hoztak! BŰNÖS! 3 ÉV LETÖLTENDŐ! A sün kínzója a tárgyalás végén fellebbezett, így még másodfokon jelenésünk lesz. Példaértékű a bírónő ítélete! Köszönjük, hogy visszaadta a hitünket!” – közölték az ítélettel kapcsolatban Facebook-oldalukon az állatvédők.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.

 • Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  Magyarország jobban teljesít, és ez a turizmus teljesítményén is látszik

  A legfrissebb adatok szerint továbbra is folyatódott a növekedés a magyar turizmusban, egyre több külföldi turista érkezik Magyarországra, és a magyarok is többet utaznak. Tavaly novemberben közel 5 százalékkal nőtt a beutazó vendégforgalom, a belföldi turizmus pedig több mint 8 százalékkal nőtt az előző évhez képest – mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

 • Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civil szervezetek

  Megjelentek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázati felhívásai, a civil szervezetek idén összesen 5,9 milliárd forintos keretösszegre nyújthatnak be pályázatokat – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára egy szakmai rendezvényen szerdán Nyíregyházán.