EUR: 322,05 Ft
CHF: 281,20 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb V.kerület

Szép tavasz van idén télen

Igazán hideg napokkal ezen a télen még nem kellett szembesülniük a budapestieknek, sőt vízkeresztkor kifejezetten kellemes, tavaszi időben korzózhattak a városban. Hétfőn a napi melegrekord is megdőlt.

Az országos hírek szintén meglepőek: január második hétvégéjén egymástól igen távol eső megyeszékhelyekről (például Győrből és Szegedről) jelezték, hogy nagyjából egy hónappal korábban indult virágzásnak a hóvirág, eközben Mohácson 17 foknál magasabb nappali hőmérsékletet mértek. A főváros azonban rekordot döntött: január 8-án hajnalban 7,2 fokot mutatott a hőmérő, és ezzel megdőlt a 2001 óta jegyzett hajnali melegrekord. Nem csoda, ha ilyen időjárás mellett a budapestiek már a hétvégén szívesen korzóztak a Duna-parton, sőt amint egyik képünk mutatja, szívesen üldögéltek a padokon. Vízkereszt napján a Duna megszentelése is tavaszias időben zajlott.


Nem volt sem hideg, sem szél, sem csapadék – a fővárosiak szívesen korzóztak az elmúlt hétvégén (fotók: MTI)

Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája is tavaszias időjárásban szentelte meg a Dunát vízkereszt napján

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.