EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb V.kerület

Szép tavasz van idén télen

Igazán hideg napokkal ezen a télen még nem kellett szembesülniük a budapestieknek, sőt vízkeresztkor kifejezetten kellemes, tavaszi időben korzózhattak a városban. Hétfőn a napi melegrekord is megdőlt.

Az országos hírek szintén meglepőek: január második hétvégéjén egymástól igen távol eső megyeszékhelyekről (például Győrből és Szegedről) jelezték, hogy nagyjából egy hónappal korábban indult virágzásnak a hóvirág, eközben Mohácson 17 foknál magasabb nappali hőmérsékletet mértek. A főváros azonban rekordot döntött: január 8-án hajnalban 7,2 fokot mutatott a hőmérő, és ezzel megdőlt a 2001 óta jegyzett hajnali melegrekord. Nem csoda, ha ilyen időjárás mellett a budapestiek már a hétvégén szívesen korzóztak a Duna-parton, sőt amint egyik képünk mutatja, szívesen üldögéltek a padokon. Vízkereszt napján a Duna megszentelése is tavaszias időben zajlott.


Nem volt sem hideg, sem szél, sem csapadék – a fővárosiak szívesen korzóztak az elmúlt hétvégén (fotók: MTI)

Kocsis Fülöp, a hajdúdorogi görögkatolikus főegyházmegye érsek metropolitája is tavaszias időjárásban szentelte meg a Dunát vízkereszt napján

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.