EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Székesfehérvár

Szerencsét hozhat az újévi lencse

Néhány éves hagyomány, hogy újévi lencsefőzelékkel várják a fehérváriakat az év első napján az Alba Plaza előtti téren. Idén a gulyáságyúban a honvédség szakácsai ezer adag főzeléket készítettek.

Az Alba Plaza előtti téren január 1-jén hosszú sor kígyózott. Legtöbben a szerencsehozó lencse miatt jöttek ki. Sokan ugyanis tudják, hogy a hagyományok szerint minden szemes étel, tehát a lencse és a bab is olyan, mint az aprópénz, így a népi hiedelem szerint ez a szerencsét, a gazdagságot jelképezi. És persze azért kell január 1-jén mindenképpen lencsét enni, hogy ez meghozza a bőséget és a gazdagságot az új évre.


A szerencsehozó étket Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei, valamint a városi és megyei képviselőtestület több tagja is kínálta Fotó: József Lipót

A szerencsehozó étket Cser-Palkovics András polgármester, a város alpolgármesterei, valamint a városi és megyei képviselő-testület több tagja is kínálta.
Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, honvédelmi államtitkár újévi jókívánságait követően Kótai Róbert százados, tábori lelkész mondott áldást.

A hagyományok szerint minden szemes étel a szerencsét, a gazdagságot jelképezi Fotó: József Lipót

Kapcsolódó Cikkek