EUR: 331,22 Ft
CHF: 301,57 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Extra

Szétesett Klapka családja

Klapka György egy évvel ezelőtt, január 4-én hunyt el otthonában. Épp úgy ment el, ahogy mindig is szeretett volna: álmában. Vámház körút 9. alatt lévő birodalmát pedig lánya, Sandy vette át, aki minden erejével igyekszik ápolni a hagyatékot és a családot is próbálja egyben tartani.   

Klapka György halála egész családja életét megváltoztatta. Az Aranyember volt az, aki erős kézzel igazgatta birodalmát, szeretetével pedig a családot tartotta össze. Rendezvényeket szervezett, ahol minden gyermeke jelen volt, ráadásul zálogházát is haláláig igazgatta. Üzleti birodalmát legrátermettebb gyermeke, Sandy vette át, aki édesapja nyomdokaiba lépve mind az üzletet, mind a családot megpróbálja egyben tartani, testvérei azonban, úgy tűnik, ebben nincsenek segítségére. A korábbi évektől eltérően ugyanis már a karácsonyt sem ünnepelték együtt. Németországban élő testvéreivel már csupán virtuálisan köszöntötték egymást az ünnep alkalmából, ráadásul Sandy már bátyjával, Dennisszel sem tartja napi szinten a kapcsolatot. Klapka lánya, hogy túltegye magát mindezen, álmaiból merít erőt.


– Szoktam édesapámmal álmodni, ilyenkor mindig jókat beszélgetünk – mesélte a Blikknek korábban Sandy, aki gyászát sokáig magában tartotta, úgy érezte, nem gyengülhet el egy pillanatra sem, mert akkor minden széthullana körülötte. – Tavasszal, talán április végén zokogtam ki magam először szívből. (…) Nem tagadom, olykor elvonulok és csak sírok – mondta a Lokálnak korábban. Klapka György sírkövét előreláthatólag tavasszal állítják fel, akkor talán a család újra összefog és együtt emlékeznek meg az elhunyt Aranyemberről.

Az Aranyember önéletrajzi könyvében így összegezte életét:

„Nem tartok a haláltól, mert megéltem jót, rosszat, élveztem a gazdagságot, a gyönyört, de láttam a sötétet, és részem volt a nyomorban is. Mindent megtapasztaltam, amit érdemes, és elrendeztem a dolgaimat, ahogy lehet. Nem várom a halált, de nem is félek tőle – ha bekopogtat hozzám, elbeszélgetek vele, és egymás markába csapunk üzletember módjára. Úgy van, ahogy megegyezünk: ha mennem kell, hát megyek!”

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Imádkoztak Aurelióért

  Imádkoztak Aurelióért

  Auréliot a bírósági első fokon négy év börtönbüntetésre ítélte emberrablás bűntette miatt.

 • Változtatnak a jogszabályokon az e-rollerek miatt

  Változtatnak a jogszabályokon az e-rollerek miatt

  Elárasztották a várost az elektromos rollerek, amik jelenleg nem minősülnek járműnek, ami számos problémát felvet. A Lokál megtudta, hogy már előkészületben van a hazai jogszabályok kiegészítése ezzel kapcsolatban, hogy biztonságos legyen a közlekedés.

 • Kassai Lajos: Az íj tanított lőni

  Kassai Lajos: Az íj tanított lőni

  Kaposmérőn él Kassai Lajos magyar íjkészítő, lovasíjász versenyző, a Magyar Érdemrend középkeresztje tulajdonosa. Módszere egyedülálló a világon: amit a lovasíjászatról tudni, azt jelenleg tőle tudja a világ.