EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nyíregyháza

Színpadon „a musicalek királynője”

Az évad legnagyobb formátumú zenés darabját, a Chicago című musicalt mutatja be január 20-án 19 órától a Móricz Zsigmond Színház a nagyszínpadon Szőcs Artur rendezésében.

A Régimódi történet című tv-játékból vagy az Overnight című filmből színészként is ismert művész rendezőként közel két éve debütált teátrumunkban az Idősutazással, de színházunk régi nézői színészként is ismerhetik a Vígszínház vendégjátékából. Beszélgetésünk elején erről kérdeztem a művészt.


A darabot Szőcs Artur rendezte (Fotó: Éder Vera)

Operett-musical szakon szereztem az első diplomámat 2005-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, s mindjárt a Vígszínház társulatához szerződtem – nyilatkozta Szőcs Artur a Lokál Extrának. – A Négy lába van a lónak, mégis megbotlik című előadásunk bekerült a VIDOR Fesztiválra, ami szép emlék számomra, hiszen az alakításomért Pulcinella-díjat kaptam. Ekkor már elsőéves voltam rendező szakon a színművészetin. Ma már inkább tanítok és rendezek, de azért évente örömmel vállalok egy-egy premiert színészként is. Jelenleg a Miskolci Nemzeti Színház Marica grófnő című operettjében Tasziló gróf vagyok, a bonviván. Szívesen filmezek nyaranta; legutóbb az Aranyélet című tv-sorozatban játszottam, amíg „meg nem haltam”, de Till Attila Tiszta szívvel című akcióvígjátékában is szerepeltem.

Mint Szőcs Artur elmondta, miután sikere volt a Nyíregyházán rendezett Idősutazásnak, Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója felkérte újabb itteni munkára. A választás a Chicago című musicalre esett, amelyet a musicalek királynőjének tekint. Ismerve a társulat tagjainak színészi képességeit és hangbeli adottságait, meggyőződésévé vált, hogy remekül kiosztható a sok szerep. Elképzelései szerint Velmát és Roxie-t Kosik Anita és Nyomtató Enikő alakította volna, ám Enikő babát várt, így helyette két ugyancsak remek színésznő lett Roxie, „lekettőzve”: Zsigmond Emőke, az Örkény István Színház társulatának tagja és Czvikker Lilla egyetemi hallgató. A további szerepekben többek között Nagyidai Gergő, Kuthy Patrícia, Tóth Zolka, Horváth Margit, Tóth Károly és Horváth Sebestyén Sándor láthatók.  


A Chicago című musicalt világszerte hatalmas siker övezi
Fotó: 425magazine.com

A történet az 1920-as évek Chicagójában játszódik, amikor az újságírók, ügyvédek bűnözőket is képesek voltak „celebekké” tenni, s a művészvilág tagjai felé sem csupán a kiváló teljesítményük miatt fordult a figyelem… Az érdekes történethez jönnek a ragyogó dalok, amelyeket nagyzenekar kísér, a remek koreográfia, a gyönyörű ruhák, a kiválóan éneklő művészek… Olyan előadás létrehozására törekszünk, amelyik a világ bármelyik színpadán megállná a helyét.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.