EUR: 321,41 Ft
CHF: 280,67 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szombathely

Szombathelyinek lenni jó

Szombathelyi identitást erősítő programot indít az önkormányzat – erről döntött 2017 utolsó ülésén a közgyűlés. A cél, hogy 2023-ra Nyugat-Magyarországon Szombathely büszkélkedhessen a legjobb mutatókkal a várossal való elégedettség, illetve a város, a régió iránt érzett büszkeség tekintetében.

Az elmúlt évek során az önkormányzat útjára indította a Szent Márton Emlékév programjait, a „Segítés városa” országszerte egyedülálló kezdeményezését, a „Szombathely visszavár” programot, és bevezette a Szent Márton-kártya rendszerét. Ezek az intézkedések az itt élő közösség kötődését is erősítették a város iránt. Az önkormányzat szándéka, hogy a továbbiakban is támogassa a helyi identitás erősítését célul kitűző kezdeményezéseket.


A helyi identitást erősítő programot indít az önkormányzat Fotó: BS

Decemberi ülésén a közgyűlés úgy határozott, hogy „A Szent Mártonhoz kapcsolódó közös értékek és kulturális örökség 21. századi megújítása” című pályázat segítségével új, szombathelyi identitást erősítő programot indít. A részleteket a júniusi közgyűlésre dolgozzák ki. A tervek között szerepel a város történelmének alaposabb megértését, megismerését segítő kiadványok megjelentetése, rendezvények, vetélkedők szervezése, közösségek erősítése, valamint egy helyi történelmet és történeteket feldolgozó könyvet is készítenének.

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.