EUR: 320,50 Ft
CHF: 283,38 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szombathely

Szombathelyinek lenni jó

Szombathelyi identitást erősítő programot indít az önkormányzat – erről döntött 2017 utolsó ülésén a közgyűlés. A cél, hogy 2023-ra Nyugat-Magyarországon Szombathely büszkélkedhessen a legjobb mutatókkal a várossal való elégedettség, illetve a város, a régió iránt érzett büszkeség tekintetében.

Az elmúlt évek során az önkormányzat útjára indította a Szent Márton Emlékév programjait, a „Segítés városa” országszerte egyedülálló kezdeményezését, a „Szombathely visszavár” programot, és bevezette a Szent Márton-kártya rendszerét. Ezek az intézkedések az itt élő közösség kötődését is erősítették a város iránt. Az önkormányzat szándéka, hogy a továbbiakban is támogassa a helyi identitás erősítését célul kitűző kezdeményezéseket.


A helyi identitást erősítő programot indít az önkormányzat Fotó: BS

Decemberi ülésén a közgyűlés úgy határozott, hogy „A Szent Mártonhoz kapcsolódó közös értékek és kulturális örökség 21. századi megújítása” című pályázat segítségével új, szombathelyi identitást erősítő programot indít. A részleteket a júniusi közgyűlésre dolgozzák ki. A tervek között szerepel a város történelmének alaposabb megértését, megismerését segítő kiadványok megjelentetése, rendezvények, vetélkedők szervezése, közösségek erősítése, valamint egy helyi történelmet és történeteket feldolgozó könyvet is készítenének.

Kapcsolódó Cikkek