2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Szurkolók gyalázták az angol focista halott kisfiát

Csúnyán elvetették a sulykot a West Ham-szurkolók a West Bromwich Albion elleni hazai meccsen. A drukkerek a vendégek középpályása, Jake Livermore halott gyerekét szidalmazták, amit a futballista nem is hagyott szó nélkül.

Nem mindennapi jelenetek játszódtak le a West Ham–West Bromwich Albion, 2-1-re végződő Premier League-mérkőzésen. Miután a vendégek lecserélték középpályásukat, Jake Livermore-t, az felrontott a lelátóra a szurkolók közé. Csak azért nem tört ki tömegverekedés, mert a biztonsági emberek közbeléptek, most azonban kiderült, hogy mitől borult el Livermore agya.


A WBA közleményben jelentette be, hogy a 28 éves angol válogatott futballista azért ment fel a nézők közé, mert azok megjegyzéseket tettek 2014-ben elhunyt újszülött fiára, Jake Juniorra.

– Minden normális gondolkodású futballszerető egyetért abban, hogy érthető volt a játékos reakciója, amely egyébként nem torkollott tettlegességbe. Jake élvezi a klub támogatását, illetve ezzel a közleménnyel befejezettnek tekinti az ügyet – írják.

A West Ham egyébként azóta azonosította az egyik gyalázkodó szurkolót és vélhetően egy életre kitiltják a London Stadiumból.

Livermore-t annyira megviselte a tragédia, hogy kokainfüggő lett, ezért kétéves eltiltással fenyegették, azonban az FA úgy döntött, nem bünteti a játékost.

– Összetörtem. Nem tudtam feldolgozni a fiam halálát, túl nagy volt a nyomás. A drogozás irreleváns, azért csináltam, mert megnyugtatott – nyilatkozta a középpályás a Daily Mailnek 2016-ban.

 Profimedia, Zuma Press – News

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.