EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Külföld

Távozott a New York-i balett éléről a zaklatással vádolt koreográfus

Véglegesen távozott a New York-i balett éléről Peter Martins világhírű koreográfus, a társulat vezetője, miközben vizsgálat zajlik az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak ügyében.

Martins hétfőn levelet írt New York City Ballet igazgatói tanácsának, melyben közölte, hogy a botrány “fájdalmas terhet ró” családjára és rá.


A 71 éves Martins levelében továbbra is tagadta, hogy szexuálisan zaklatta volna a társulat tagjait, táncosait.

Kitért arra, hogy a róla szóló újságcikkek jórészt névtelen, évtizedes vádakat tartalmaztak.

A New York-i balett decemberben jelentette be, hogy Martins ideiglenesen abbahagyja a munkát és szabadságra megy. A társulat vezetősége egy névtelen levél Martinst vádoló állításai miatt egy független ügyvédi irodát bízott meg azzal, hogy vizsgálja ki az ügyet.

“Hiszem, hogy a vizsgálat eredménye engem igazolt volna” – írta Martins hétfői levelében, melyben megerősítette, hogy teljes mértékben együttműködik az ügyvédi irodával.

Úgy döntött azonban, hogy itt az ideje a visszavonulásnak.

Az igazgatói tanács elnöke, Charles Scharf méltatta Martins munkáját, ám azt mondta, a vizsgálatot folytatják.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Hatalmas lövöldözés Rio de Janeiróban

  Legkevesebb hét ember vesztette életét és számosan megsebesültek szombaton a rendőrséggel kialakult lövöldözésben Brazília legnagyobb nyomornegyedében, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelában, miközben a hadsereg mintegy két hónapja átvette a város biztonsági erői feletti ellenőrzést.

 • Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  Ezek nyitnak kaput a rákos sejteknek

  A véredényeken keresztül jutnak a rákos sejtek a nyirokcsomókból a vérrendszerbe, ezáltal terjednek el gyorsan a testben – állapították meg osztrák kutatók a Science című szaklapban megjelent tanulmányukban.

 • Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie Shakespeare-sorozaton dolgozik

  Margot Robbie, az Én Tonya Oscar-jelölt színésznője tízrészes Shakespeare-filmsorozaton dolgozik. Az ausztrál produkció női filmes alkotókkal, női szempontból, kortárs környezetbe helyezve adaptálja Shakespeare ismert drámáit – ismertette a deadline.