EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Program

Tíz év után a Sportarénában lép fel a 100 tagú Cigányzenekar

A 100 tagú Cigányzenekar február 25-én a Papp László Budapest Sportarénában tartja évadnyitó koncertjét, amelyet a zenekar szólistája, a januárban elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész emlékére ajánlanak.

Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, hogy Ökrös Oszkár készült a koncertre, hirtelen ment el, minden előjel nélkül, a kiváló művész halála pótolhatatlan veszteség.


Ökrös Oszkár a második Kossuth-díjas cimbalomművész volt, Rácz Aladár után ötven évvel kapta meg ismét cimbalomművész ezt a díjat. A zenekar számára is rendkívüli jelentőségű volt a díj, ami az egész zenészvilág és a szakma iránti megbecsülést egyaránt jelképezi – mondta a zenekarvezető.

A világhírű művész temetése február 2-án lesz a budapesti Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom altemplomában kialakított urnatemetőben, 13 órakor. A kegyeletet a szertartás előtt, 12 órától lehet leróni, a zenésztársak élőzenés búcsúztatóját a kivetítőkön lehet követni.

Kapcsolódó Cikkek