2019. március 26., kedd
Emánuel

Program

Tíz év után a Sportarénában lép fel a 100 tagú Cigányzenekar

A 100 tagú Cigányzenekar február 25-én a Papp László Budapest Sportarénában tartja évadnyitó koncertjét, amelyet a zenekar szólistája, a januárban elhunyt Ökrös Oszkár Kossuth-díjas cimbalomművész emlékére ajánlanak.

Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar vezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap elmondta, hogy Ökrös Oszkár készült a koncertre, hirtelen ment el, minden előjel nélkül, a kiváló művész halála pótolhatatlan veszteség.


Ökrös Oszkár a második Kossuth-díjas cimbalomművész volt, Rácz Aladár után ötven évvel kapta meg ismét cimbalomművész ezt a díjat. A zenekar számára is rendkívüli jelentőségű volt a díj, ami az egész zenészvilág és a szakma iránti megbecsülést egyaránt jelképezi – mondta a zenekarvezető.

A világhírű művész temetése február 2-án lesz a budapesti Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplom altemplomában kialakított urnatemetőben, 13 órakor. A kegyeletet a szertartás előtt, 12 órától lehet leróni, a zenésztársak élőzenés búcsúztatóját a kivetítőkön lehet követni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Paul Anka Budapestre jön!

  Paul Anka Budapestre jön!

  A Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet július 17-én Paul Anka, a világ egyik legsokoldalúbb dalszerzője és énekese, aki a Celebrating 60 years of hits – his way című turnéja keretében látogat el Magyarországra.

 • Iggy Pop Budapestre látogat a nyáron

  Iggy Pop Budapestre látogat a nyáron

  Iggy Pop újra magyar színpadra lép: a legendás amerikai énekes július 24-én a Budapest Parkban ad koncertet – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

 • Deep Purple-koncert lesz decemberben Budapesten

  Deep Purple-koncert lesz decemberben Budapesten

  Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik – közölte a szervező Live Nation hétfőn az MTI-vel.