2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Tizenhatodszor fociztak jó célért

Tizenhatodszorra rendezték meg a Dunaújvárosi Sportcsarnokban a nemzetközivé bővült Carissa Kupát. A kispályás labdarúgótorna ezúttal is jótékony célt szolgált: az esemény bevételével a Móra Ferenc iskolát támogatják a szervezők.  

Aki kilátogatott a Dunaújvárosi Sportcsarnokba az elmúlt hétvégén, saját szemével is tapasztalhatta, amit a szervezők minden alkalommal hangsúlyoztak: a Carissa Kupa valóban egy családi rendezvény, ahol a kisgyermekek és szüleik együtt drukkolhattak a jó hangulatú, ám komoly küzdelmeket hozó mérkőzéseken. A háromnapos viadal kezdő mérkőzését a Sárépszer és a Kézdivásárhely csapatai játszották. Ez a találkozó rögtön egy szoros, 1-0-s meccset hozott, amelyet a Sárépszer együttese nyert. A csoportmérkőzések szinte mindegyikén egy-két gól döntött, csupán néhány nagyobb gólkülönbségű meccset láthattak a nézők.


A meccseket mindvégig barátságos, jó hangulat jellemezte

A nyitómérkőzést játszó csapatok egyébként a legjobb nyolc együttes közé is beverekedték magukat: a Sárépszer, miután 2-0-ra legyőzte az Almdudler csapatát, az elődöntőbe is bekerült,  míg a Kézdivásárhely a Lázár Lovaspark Teammel játszott meccsén végül utóbbiak győztek 2-1 arányban, így a Kézdivásárhely nem jutott tovább a negyeddöntőből. A legjobb négy között a Lázár Lovaspark Team a tavalyi ezüstérmes Karmacsi Autó-Mad Dogs csapatával küzdött a fináléba jutásért, ám utóbbi együttes ezúttal elütötte őket a döntőtől, miután 4-1 arányban legyőzték a Lázár együttesét. A Sárépszer a GBB Zrt.-vel mérte össze tudását a másik ág elődöntőjében. A viadalt a Sárépszer nyerte 1-0 arányban, így a győztesnek járó kupáért az ő alakulatuk szállhatott szembe a Karmacsival. A nézők ezen a meccsen sem maradtak izgalmak nélkül, hiszen az első félidő után 1-1-es döntetlen állt az eredményjelzőn, így csupán a második felvonásban dőlt el, kié lesz a XVI. Carissa Kupa győztesének járó trófea. A második etap egyértelműen a „hazai pályán” játszó, dunaújvárosi Karmacsi csapatának fölényét hozta, akik végül 3-1-es győzelmükkel hódították el a győztesnek járó elismerést és pénzjutalmat, míg a székesfehérvári Sárépszer végül a szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott.

A Dunaferr- Fradi gálamérkőzés az egyik fénypontja volt a Carissa Kupának

A bronzmérkőzésen nagy csatában, 1-0 arányban győzött a GBB Zrt. együttese a Lázár Lovaspark Team ellen, így övék lett a torna harmadik helye. A kupa zárónapján egy utánpótlás-mérkőzést is rendeztek, amelyen a Dunaújváros PASE U9-es csapata a dunaföldvári Holler UNFC U9-es együttesével mérte össze erejét. Ezen a találkozón a dunaújvárosiak 4-1-es győzelemmel örvendeztették meg az értük szurkolókat.


A háromnapos rendezvény egyik legjobban várt mérkőzése a gálameccs volt, amelyen a Dunaferr Bajnokok a Ferencvárosi Zöld Sasok csapatával játszott. Ezen a találkozón olyan játékosokat láthattak ismét a foci szerelmesei, mint Lipcsei Péter, Salamon Miklós és Horváth Ferenc. A meccsen 2-1-es „hazai” siker született: a Dunaferr Bajnokok győzelmét hozta a gálamérkőzés. A torna megnevezésében egyébként nem véletlenül szerepel a „nemzetközi” szó, hiszen a Magyarországról (Kecskemétről, Lajoskomáromból, Székesfehérvárról) érkezett együttesek mellett a horvátországi Vukovár és az ausztriai Almdudler együttesei is színesítették a mezőnyt.

A rendezvény bevételével a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatják a szervezők. A befolyt összeg, amely a tombolából, az ajándékbolt forgalmából és egyéni felajánlásokból áll össze, több mint egymillió forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.