2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Tízmilliókba kerül VV Fanni keresése

Már most tízmilliókra rúg Novozánszki Fanni, alias VV Fanni meggyilkolásának nyomozati költsége. Az ügyre egy teljes nyomozócsoportot állítottak, akik a feltételezett elkövető mobiltelefonjának cellainformációi alapján kutatnak öt megyében.

Élőlánccal, a legmodernebb számítógépes rendszerekkel, térfigyelő kamerák felvételeinek ellenőrzésével, drónokkal kutat a rendőrség VV Fanni holtteste után. A rendőrségnek nincs könnyű dolga, hiszen a feltételezett elkövető összesen több mint 1000 kilométert autózott november 20-át követően, így nem tudni, hol szabadulhatott meg a holttesttől.

Fanni eltűnési fotója (fotó: police.hu)


– A rendőrségen egy külön nyomozócsoport csak ezzel az üggyel foglalkozik. Ez csak kiemelt, indokolt esetekben fordul elő. A holtest utáni kutatás és az adatgyűjtés komoly bűnügyi költségeket jelent. Az elmúlt néhány hét megfeszített munkája már eddig is tízmilliókba került – tudtuk meg az ügyet jól ismerő forrásunktól, aki hozzátette: vannak olyan területek, ahol a cellainformációk szerint időzött a feltételezett elkövető, így ott tüzetesen vizsgálódnak a rendőrök.
Az ügybe különböző szakértőket vontak be, akik elemzik a rögzített adatokat. Hogy mennyire akkurátusan teszik a dolgukat, talán az példázza a legjobban, hogy a gépkocsiban talált talajmaradványokat is elemzik, ily módon ugyanis az adott régióban jellemző talajtípusok alapján eljuthatnak a helyszínhez. A család sértetti jogi képviselője, dr. Lichy József elmondta, hogy a hozzátartozók mostanra feladták a reményt, hogy újra élve láthatják Fannit. Ugyanakkor addig nem tudják feldolgozni a történteket, amíg nem tudnak végső búcsút venni szerettüktől.
Más forrásból úgy értesültünk, hogy a meggyanúsított férfi védőügyvédjét a hatóság ki szeretné zárni az ügyből, mivel rendhagyó módon tanúként kívánja meghallgatni, mert úgy vélik vallomásával nagyban elősegítené a felderítést. Ezt azonban addig nem teheti meg, míg a gyanúsítottat védi.
Ismert: az egyik valóságshow szereplőjeként megismert Novozánszki Fanni november 20-án tűnt el. A rendőrség december elején közölte a családdal, hogy a fiatal nőt megölték, de a holttest azóta sem került elő. A rendőrség az ügyben letartóztatta a dunaújvárosi B. Lászlót, akit emberöléssel gyanúsítanak (ő 2010-ben Dunaújvárosban indult az MSZP támogatásával az önkormányzati választáson). A férfi nem tagadja, hogy eltűnése napján ő vitte ki a magatehetetlen nőt Duna-parti otthonából, de állítása szerint nem ő gyilkolta meg.

Kapcsolódó Cikkek