EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Belföld

Többen szavaznának a Fidesz–KDNP-re, mint az ellenzékre összesen

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék támogatja a kormánypártokat, ez három százalékpontos növekedés a múlt év végéhez képest.

A Jobbik 7 százalékon áll, ami 2014 óta a legrosszabb eredménye, az MSZP-vel változatlanul 5, a DK-val 4 százalék, az LMP-vel 3, a Momentummal 2 százalék szimpatizál. Az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt tábora 1-1 százalékos, míg a Párbeszéd ezen a bázison nem érte el a mérhetőségi szintet a Nézőpont Intézet közleménye szerint.


Grafikon /Magyar idők

A legvalószínűbb listás eredmények szerint a biztos szavazók körét tekintve a Fidesz–KDNP-re 54 százalék voksolna – lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen –, míg a Jobbikra 13 százalék. A baloldalon az MSZP-re 9, a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna, a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, az Együtté, a Párbeszédé és a Liberálisoké 1-1 százalék – írták.

Ami a kormányfőjelölt-pártelnököket illeti: Orbán Viktor 54 százalékkal, Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) 43 százalékkal és Szél Bernadett (LMP) 40 százalékkal a három leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök.


Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékkal, míg Vona Gábor, a Jobbik vezetője 30 százalékkal Magyarország két legkevésbé népszerű kormányfőjelölt-pártelnöke.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bárpult és lábtartó közé szorult egy nő feje

  Bárpult és lábtartó közé szorult egy nő feje

  Egy budapesti kocsmában elesett egy nő, majd annyira szerencsétlenül esett, hogy a feje beszorult a bárpult fala, illetve a falra rögzített, lábtartó cső közé, ahonnan csak a tűzoltók tudták kiszabadítani egy erővágó segítségével.

 • Dzsesszre vár a Pódium

  Dzsesszre vár a Pódium

  A Pódium Közösségi és Gasztrotér 2014 nyarán nyitott. Az elmúlt négy évben a közösségi és kulturális élet egyik központja lett, ahol minden nyáron ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket.

 • Dömsödi elbukott, a Fidesz aratott

  Dömsödi elbukott, a Fidesz aratott

  Hatalmas kormánypárti fölénnyel zárultak a hétvégi időközi önkormányzati választások: Pásztón a polgármesteri helyet és nyolcből hét képviselői poosztot tölhetnek be a Fidesz-KDNP jelöltjei, Felcsútón 89 százalékkal, ellenfél nélkül nyert a kormánypárti induló, míg Balmazújvárosban és Sorkikápolnán független indulókra voksoltak.