EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Többen szavaznának a Fidesz–KDNP-re, mint az ellenzékre összesen

A Nézőpont Intézet legfrissebb felmérése szerint a teljes felnőtt népesség körében 40 százalék támogatja a kormánypártokat, ez három százalékpontos növekedés a múlt év végéhez képest.

A Jobbik 7 százalékon áll, ami 2014 óta a legrosszabb eredménye, az MSZP-vel változatlanul 5, a DK-val 4 százalék, az LMP-vel 3, a Momentummal 2 százalék szimpatizál. Az Együtt, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt tábora 1-1 százalékos, míg a Párbeszéd ezen a bázison nem érte el a mérhetőségi szintet a Nézőpont Intézet közleménye szerint.


Grafikon /Magyar idők

A legvalószínűbb listás eredmények szerint a biztos szavazók körét tekintve a Fidesz–KDNP-re 54 százalék voksolna – lényegesen többen, mint az ellenzéki pártokra összesen –, míg a Jobbikra 13 százalék. A baloldalon az MSZP-re 9, a DK-ra és az LMP-re 8-8 százalék szavazna, a Momentum szavazataránya 3, a Kétfarkú Kutya Párté 2, az Együtté, a Párbeszédé és a Liberálisoké 1-1 százalék – írták.

Ami a kormányfőjelölt-pártelnököket illeti: Orbán Viktor 54 százalékkal, Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd) 43 százalékkal és Szél Bernadett (LMP) 40 százalékkal a három leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök.


Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékkal, míg Vona Gábor, a Jobbik vezetője 30 százalékkal Magyarország két legkevésbé népszerű kormányfőjelölt-pártelnöke.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.