EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Zalaegerszeg

Tornacsarnok és vívóterem épül

A Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend karácsony előtt értesült arról, hogy egy kormányhatározatnak köszönhetően a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium a Zárda utca felőli oldalon a közeljövőben tornacsarnokkal és innovatív vívóteremmel bővül.

A jelenleg használt vívóterem 120 nm-es, míg a leendő 650 nm-es lesz, így a városban komoly versenyeket is rendezhetnek majd, hiszen 16 pást (vívótér) kialakítására lesz lehetőség. Emellett a kézilabdapálya küzdőtere 1055 nm-en biztosítja majd a sportolni vágyóknak a területet. Az épület Darabos Géza építész tervei alapján készül, aki egyben a Zalaegerszegi Vívóegylet elnöke is. (Részletek a 8. oldalon)

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.