EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XVIII.kerület

Tóth Balázs visszatért

Ha átmenetileg is, de újra Magyarországon tartózkodik a korábbi világbajnoki bronzérmes taekwondós, a válogatott egykori edzője, aki az elmúlt esztendőben Görögországban dolgozott. Egyelőre kérdés, hol folytatja karrierjét a kerületben felnőtt korábbi klasszis.

– Nagyon jó évet tudhatok magam mögött – összegzett röviden a Magyar Taekwondo Szövetség honlapjának Tóth Balázs, aki sportolóként 2007-ben világbajnoki bronzérmet szerzett, később, edzőként tíz Európa-bajnoki éremhez segítette versenyzőit. 2017 végén – közel öt év után – adta át a stafétát Galambos Bencének a magyar válogatott edzői posztján, és döntött úgy, hogy Görögországban próbál szerencsét, ahol egy klubnál napi 4-5 edzést is vezényelve, szemináriumokat tartva segítette a fiatal sportolók fejlődését. – Én magam is fejlődtem, hiszen most már könnyebben vezetek tréningeket angolul, és a versenyeken görögül is tudok instrukciókat adni.


Tóth Balázs (jobbra) egy év alatt jelentős sikereket ért el Görögországban

Elmondta, nehéz összehasonlítani a görög és a magyar viszonyokat, hiszen míg idehaza egy felépített rendszer szerint zajlik a kiválasztás a világversenyekre, Görögországban nincs szövetségi kapitány, a nagyobb megmérettetésekre az előtte tartott válogatókról lehet kijutni, igaz, több száz versenyzőről beszélünk korosztályonként. Így történhetett, hogy klubjuk a tavalyi Presidents Cupon szerzett jogosultságot, hogy két versenyzőt is indíthasson a budapesti kadet Eb-n, ahol egyikük aranyérmet nyerve szerzett dicsőséget Görögországnak.

– Egy év után úgy éreztem, elég volt, új kihívásokra vágyom. Egyelőre Magyarországon tartózkodom, a családi ügyek intézése mellett hamarosan munkába állok, és mivel a szívem mindig Magyarországé, nem kizárt, hogy idehaza, de külföldi lehetőségeim is vannak. Hamarosan kiderül, hol folytatom az edzősködést.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.