EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb IX.kerület

Tóth Gyula hazatért

Tóth Gyula a legjobb futsalkapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.

Tóth Gyula Gödöllőn kezdte futsalpályafutását, majd 2008-ban lett az FTC játékosa. Három évig védett a zöld-fehéreknél, 2011-ben bronzérmet szerzett, majd előbb a Dunakeszi Kinizsibe, később a Rába ETO-hoz igazolt, ahol mindhárom teljes szezonja végén bajnoki aranyat ünnepelhetett. Most viszont visszatért a Fradihoz, kimondva-kimondatlanul azért, hogy a IX. kerületben fejezze be pályafutását, és itt kezdje el kapusedzői karrierjét.


Tóth Gyula a legjobb magyar futsal kapus, a válogatott alapembere (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

– Úgy éreztem, eljött az idő a váltásra, és amikor meghoztam ezt a döntést, nem volt kérdés, hogy melyik klubnál szeretném folytatni – mondta Tóth Gyula az ftcfutsal.hu-nak. – A futsalnak hála, sokan ismernek, rengeteget kaptam ettől a sporttól, itt az ideje visszaadni valamit belőle, ehhez jobb helyet nem találhattam a Fradinál. Hogy mit jelent nekem ez a csapat? Mindent! Hazatértem.

A kapus már meg is kapta az 1-es mezt (Fotó: ftcfutsal.hu/Németh Andrea

A kapus, aki a Japán elleni felkészülési mérkőzésen már a 100. mérkőzését ünnepelte címeres mezben, elmondta, korábban többször látta a Fradi első számú kapusát, Vámosi Marcellt, akire 21 éves kora ellenére már a válogatott szakmai stábja is felfigyelt.


– Nyugodtan mondhatom, előttem az utódom. Úgy látom, amellett, hogy megvan a kellő tehetsége, rendkívül nagy alázattal áll a futsalhoz, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a pályafutása. Bízom benne, hogy tudok neki és a többi kapusnak is segíteni abban, hogy még jobbá váljanak, és sikeres lesz a közös munkánk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.