2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb IX.kerület

Tóth Gyula hazatért

Tóth Gyula a legjobb futsalkapus az országban. A válogatott sportoló az elmúlt években a Rába ETO-ban játszott, de a napokban felbontotta szerződését, és a Ferencvárosba igazolt.

Tóth Gyula Gödöllőn kezdte futsalpályafutását, majd 2008-ban lett az FTC játékosa. Három évig védett a zöld-fehéreknél, 2011-ben bronzérmet szerzett, majd előbb a Dunakeszi Kinizsibe, később a Rába ETO-hoz igazolt, ahol mindhárom teljes szezonja végén bajnoki aranyat ünnepelhetett. Most viszont visszatért a Fradihoz, kimondva-kimondatlanul azért, hogy a IX. kerületben fejezze be pályafutását, és itt kezdje el kapusedzői karrierjét.


Tóth Gyula a legjobb magyar futsal kapus, a válogatott alapembere (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)

– Úgy éreztem, eljött az idő a váltásra, és amikor meghoztam ezt a döntést, nem volt kérdés, hogy melyik klubnál szeretném folytatni – mondta Tóth Gyula az ftcfutsal.hu-nak. – A futsalnak hála, sokan ismernek, rengeteget kaptam ettől a sporttól, itt az ideje visszaadni valamit belőle, ehhez jobb helyet nem találhattam a Fradinál. Hogy mit jelent nekem ez a csapat? Mindent! Hazatértem.

A kapus már meg is kapta az 1-es mezt (Fotó: ftcfutsal.hu/Németh Andrea

A kapus, aki a Japán elleni felkészülési mérkőzésen már a 100. mérkőzését ünnepelte címeres mezben, elmondta, korábban többször látta a Fradi első számú kapusát, Vámosi Marcellt, akire 21 éves kora ellenére már a válogatott szakmai stábja is felfigyelt.


– Nyugodtan mondhatom, előttem az utódom. Úgy látom, amellett, hogy megvan a kellő tehetsége, rendkívül nagy alázattal áll a futsalhoz, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy sikeres legyen a pályafutása. Bízom benne, hogy tudok neki és a többi kapusnak is segíteni abban, hogy még jobbá váljanak, és sikeres lesz a közös munkánk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.