2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szolnok

Tovább épülhet az M4-es

Az uniós közbeszerzéseket bemutató TED-en kihirdették az M4-es gyorsforgalmi út legújabb szakaszára kiírt közbeszerzés eredményét.

A ceglédi körforgalom és az abonyi elkerülő közötti 17 kilométeres szakaszt és kapcsolódó létesítményeit a Duna Aszfalt Kft. kivitelezi nettó 26,3 milliárd forintos szerződéses értéken. A projektre ajánlatot tett még a Dömper Kft. és a Subterra–Raab Kft. konzorciuma, valamint közös ajánlattevőként a Colas Közlekedésépítő Zrt. és a Colas Hungária Zrt.


Az M4-es nyugati részén az Üllő és Cegléd közötti 44 kilométernek tavaly áprilisban indult meg a kivitelezése. A gyorsforgalmi út keleti végén is javában zajlanak a munkák, az ottani 29,5 kilométeres szakaszt tavaly júliusban kezdték el Berettyóújfalu és a román határ között. A hirdetményből kiderül, hogy a nyertes feladata egy kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése, 3,75 méter széles forgalmi sávokkal és 26,60 méter koronaszélességgel.

Újabb 17 kilométer épülhet meg

 

A 73+235-ös és a 79+230-as kilométerszelvény között a meglévő kétszer kétsávos nyomvonalat építik át. Ugyanakkor a 79+230-es és a 90+859-es közötti 11 kilométeren a meglévő kétszer egysávos szakaszt bővítik kétszer kétsávossá.

Emellett a Duna Aszfaltnak még két csomópontot és egy kétoldali pihenőt kell kialakítani, továbbá felújítani egy felüljárót, valamint három aluljárót. Utóbbiból négy újat is kell építenie.

Kapcsolódó Cikkek