2018. február 18., vasárnap
Bernadett

Extra

Tovább tart a lakásbumm

Év végi hajrával zárt a magyar építőipar. A termelés 30,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit novemberben. A szakember a 2015-öshöz hasonló rekordra számít, sőt: 2018-ban újabb 20–25 ezer lakás épülhet Magyarországon.

A lakásépítéseket magában foglaló épületépítéseknél 29,1 százalékos volt a növekedés, míg az egyéb építményeknél 33,9 százalékos emelkedést mutat a legfrissebb (novemberig lezárt) statisztika.


Akár 25 ezer új lakás épülhet 2018-ban Fotó: MTVA/ Balaton József

Az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint a 2017-es jelentős növekedésben szerepe volt a 2016-os alacsony bázisnak, de lökést adott az ágazatnak az uniós forrásokon alapuló fejlesztések mellett a lakásépítések felfutása is.

MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

– Elképzelhető, hogy 2017 a 2015-ös csúcshoz hasonló eredménnyel zárul vagy akár meg is haladhatja azt. Fontos különbség azonban, hogy 2015-ben az állami és európai uniós forrásból indult fejlesztések húzták fel az építőipart, míg tavaly a privát lakásépítések is nagyban hozzájárultak a bővüléshez – fogalmazott Balogh László, aki szerint 2018 még jobb lehet, legalább 20–25 ezer lakás épülhet a jelenlegi kilátások alapján.

Kapcsolódó Cikkek

 • Összeköltözik a Seven tagjaival Fodor Zsóka

  Összeköltözik a Seven tagjaival Fodor Zsóka

  Visszakapja régi szerepét Fodor Zsóka. A Barátok közt egykori házmestere ismét ebben a karakterben tűnik fel, ezúttal azonban a képernyő helyett az év egyik legnagyobb szuperprodukciójában, az április 12-én az Arénában rendezett Seven koncerten láthatja a közönség.

 • Azonnal meg kellett műteni Lópicit

  Azonnal meg kellett műteni Lópicit

  Úgy tűnik, Szilágyi István kálváriája folytatódik, mióta fia hét hónap után szabadult az előzetesből. Az ország Lópicije megint kórházba került, ugyanis súlyos sérülést szenvedett otthonában.

 • Sarka Kata magasra tette a lécet Hajdúnál

  Sarka Kata magasra tette a lécet Hajdúnál

  Hajdú Péter már másfél éve él külön feleségétől, Sarka Katától. A műsorvezetőt azóta több nővel is szóba hozták, de ő állítja, még mindig szingli, és úgy éli mindennapjait, mint egy húszéves.