2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Miskolc

Turán átesett az első állatorvosi vizsgálaton

Csaknem három kiló a miskolci állatkert perzsaleopárd-kölyke. A kicsi múlt héten átesett első állatorvosi vizsgálatán. A hím nagymacskakölyök a Turán nevet kapta.

A perzsa leopárd – 98 napos vemhességet követően – egy hónapja született a miskolci állatkertben. A kis tünemény már most több mint két kiló, de néhány hónap múlva termetes nagymacskává cseperedik.


Ambrus Imre főápoló kezében a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban született egy hónapos perzsaleopárd-kölyökkel, Jobbra Puskás Gábor állatorvos – Fotó: MTI

Az első állatorvosi vizsgálat során súly- és testhőmérséklet-mérésen esett át, de féreghajtót és egyedi azonosító mikrochipet is kapott. A kicsi fejlődését a következő hetekben is folyamatosan nyomon követik. Január végétől már a látogatók is megnézhetik az állatkert legfiatalabb nagymacskáját. A kölyök várhatóan másfél éves koráig Európa egy másik állatkertjébe kerül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.