2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Eger

Tűzoltóból lett polgármester

Átvitt és valós jelentésében is oltotta a tüzet még nem is olyan rég a füzesabonyi polgármester, Nagy Csaba, aki nyugodtságával, közösségi szerepvállalásaival viszi a hátán Füzesabony városát.

Nagy Csaba igazán sokoldalú személyiség, vele beszélgetve csak arra tudunk gondolni, hogy „de jó lenne, ha mindenütt ilyen polgármester lenne”. A tűzoltóparancsnokból lett városvezető legmarkánsabb és legfőbb célkitűzése ugyanis az, hogy az egykoron kissé elhanyagolt állapotban lévő „alvó” város újra felvirágozzék és a hagyománynak számító programok mellett a fiataloknak is élmény legyen Füzesabonyban élni.


– Már polgármesterségem előtt igyekeztem tenni a közösségért, hiszen 2010-től én voltam a Füzesabonyi Sportklub elnöke, majd 2014-ben keresett meg a térség országgyűlési képviselője, és igazából engem az motivált abban, hogy polgármester legyek, hogy láttam, városunk az ezt megelőző időkben mindig háttérbe szorult, így viszont lehetőség adódott kitörni és fejlődni. Más településeken addig is történtek fejlesztések, nálunk szinte semmi – indokolja ambícióit Nagy Csaba.

A fiatal városvezető tervei sorban megvalósulnak

A polgármester szerint nyugodt légkört sikerült teremteni Füzesabonyban, mert – mint mondja – azelőtt a város csak az ellentétekről és a balhékról volt híres.


– Nyitrai Zsolt képviselővel megegyeztünk abban, hogy most már Füzesabonyt is előtérbe helyezzük, kell, hogy a város fejlődjön, így nem volt kérdés, hogy én is részt szeretnék venni abban a folyamatban, amikor a város végre megkapja, amit érdemel – emeli ki a városvezető.

A sportklub elnökeként is sokat tett Nagy Csaba a helyi közösségért

Két olyan dolog volt Füzesabonyban, amelyekre nagy szükség lett volna már eddig is: az egyik az ipari park, amelynek tervezése megkezdődött, és jó hír ezzel kapcsolatban, hogy az eddigi – héthektárnyi – rendelkezésre álló területre jelentkeztek is vállalkozások, amelyek odatelepednének. A másik konkrét cél a megfelelő városközpont kialakítása, aminek szintén híján volt az Eger melletti város. Erre a Zöld Város Program keretében 1,15 milliárd forintot nyert Füzesabony, így a Rákóczi út, a vasútállomás környéke, a buszmegálló és a piac is teljesen meg fog újulni.

– Nagyon fontos még, hogy az önkormányzati épületeket sorban fel tudjuk újítani és régi célunk volt képviselőtársaimmal a közösség építése is, miután – mint mondtam – mindig a balhékról, a testületi üléseken uralkodó feszült hangulatról szóltak a hírek, aminek én nagyon nem vagyok híve. Mi már az első időkben több olyan programot valósítottunk meg, amelyek a nyugodt légkört szolgálják. Nagy népszerűségnek örvend a jégpályánk a felnőttek körében is, de volt városi disznóvágás, megrendeztük a Legyen tánc! Fesztivált, és igyekeztünk meghitté varázsolni az adventi gyertyagyújtásokat is – sorolja a polgármester.

Az újbóli polgármesterséget érintően a jövő évi választásról még nem nyilatkozik Nagy Csaba, de azt mondja, neki mindenképpen az a legfontosabb, hogy amit terveztek, megvalósuljon, minél több pályázaton szerepeljen sikerrel a város, hiszen a füzesabonyiak, az ott élők életminősége, lehetőségeinek bővülése az igazi cél.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.