2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Miskolc

Új bölénybika érkezett az állatkertbe

Négyéves bölénybika érkezett a Pozsonyi Állatkertből Miskolcra. Az állatkertben eddig is élt két bölény, de mivel közös apától származtak, ivarérett korukra egyiküktől meg kellett válnia az állatkertnek.

Az új bika érkezése a gondozók szerint reményt adhat arra, hogy tavasszal már hárman lesznek a nemrég épült hatalmas kifutóban.


Perun a Miskolci Állatkert új lakója – fotó: Lokál

A Perun nevet viselő fiatal állat és Kalipszó nevű nőstény párja nagyon jól kijönnek egymással, pedig csak nemrég találkoztak. Az ifjú bika az év végén érkezett az állatkertbe, Kalipszó régi társa helyett jött, akinek azért kellett mennie, mert a nősténnyel közös apától származtak.

Az európai bölény mintegy 100 évvel ezelőtt teljesen kihalt Európában. Csak az állatkertekben maradt fenn egy kis állomány, amiből sikerült a fajt megőrizni és később visszatelepíteni a természetbe. Ezért az állatkertek egy összehangolt tenyészprogram keretében tartják és szaporítják a fajt.

Az új bika-pár remélhetőleg újabb kicsinyekkel örvendezteti meg gondozóit és a látogatókat – Fotó: Lokál

Az állatkert azt reméli, hogy az új bika a korábban idekerült tehénnel jó párt alkot majd, és tavasszal a Miskolci Állatkert is hozzájárulhat a faj megmentéséhez.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.