2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb Miskolc

Új bölénybika érkezett az állatkertbe

Négyéves bölénybika érkezett a Pozsonyi Állatkertből Miskolcra. Az állatkertben eddig is élt két bölény, de mivel közös apától származtak, ivarérett korukra egyiküktől meg kellett válnia az állatkertnek.

Az új bika érkezése a gondozók szerint reményt adhat arra, hogy tavasszal már hárman lesznek a nemrég épült hatalmas kifutóban.


Perun a Miskolci Állatkert új lakója – fotó: Lokál

A Perun nevet viselő fiatal állat és Kalipszó nevű nőstény párja nagyon jól kijönnek egymással, pedig csak nemrég találkoztak. Az ifjú bika az év végén érkezett az állatkertbe, Kalipszó régi társa helyett jött, akinek azért kellett mennie, mert a nősténnyel közös apától származtak.

Az európai bölény mintegy 100 évvel ezelőtt teljesen kihalt Európában. Csak az állatkertekben maradt fenn egy kis állomány, amiből sikerült a fajt megőrizni és később visszatelepíteni a természetbe. Ezért az állatkertek egy összehangolt tenyészprogram keretében tartják és szaporítják a fajt.

Az új bika-pár remélhetőleg újabb kicsinyekkel örvendezteti meg gondozóit és a látogatókat – Fotó: Lokál

Az állatkert azt reméli, hogy az új bika a korábban idekerült tehénnel jó párt alkot majd, és tavasszal a Miskolci Állatkert is hozzájárulhat a faj megmentéséhez.

Kapcsolódó Cikkek