EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Új buszok, új menetrend

Az év első napján elstartolt a T-Busz: a város új tömegközlekedési vállalatának működése új buszokat és új menetrendet is jelent.

A váltás a lehető leggyorsabb volt, hiszen december 31-én még a KNYKK Zrt., másnap viszont már az új cég üzemeltette a város buszközlekedését.


– Maga a váltás gyors, ugyanakkor zökkenőmentes volt – hangsúlyozta Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezetője. – A járataink január 1-jén a terveknek megfelelően elindultak, nem volt műszaki problémánk sem. Az első nappal tehát maximálisan elégedettek lehettünk. Az igazi kihívást az ezt követő időszak jelentette, amikor jelentősen megnövekedett az utasforgalom. Itt már előfordultak kisebb problémák, de szerencsére ezeket is kezelni tudtuk.

Húsz ilyen jármű indult útnak január elsején, de tavaszra 41 áll munkába

A buszvégállomáson az első héten a pénztárak nyitvatartási idejében hoszteszek is segítettek az utazóközönségnek. Információt adtak az induló járatokról, illetve a jegy- és bérletvásárlással kapcsolatban is. A legtöbb kérdés a menetrend kapcsán érkezett hozzájuk, ami az elmúlt évhez képest jelentősen változott – tudtuk meg Kupi Gábortól.


– Mint minden alkalommal, ezúttal is vegyes az új menetrend fogadtatása – fogalmazott a cégvezető. – Vannak nagyon pozitív visszajelzések, de természetesen akadnak olyan tatabányaiak is, akik kezdetben nem találták meg a számukra ideális utazási lehetőséget. Remélhetőleg ők is rábukkannak arra a járatkombinációra, aminek segítségével a leggyorsabban és legkényelmesebben tudnak majd utazni velünk. A menetrenddel kapcsolatos észrevételeket természetesen örömmel fogadjuk, hiszen az a célunk, hogy a lehető legtöbb tatabányai lakos számára ideális közlekedési rendszert alakítsunk ki.

Az új autóbuszok közül egyelőre húsz jármű állt forgalomba, a T-Busz ígérete alapján azonban kora tavaszra mind a 41 vadonatúj autóbusz megérkezik a városba.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.