2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Székesfehérvár

Új helyre költözik a Jancsárkert termelői piac

Ötödik éve működik a szombati termelői és biopiac a Balatoni úton. A Jancsárkertet évente közel hetvenezren látogatják. A piacot működtető egyesület most új kiadványt adott ki, amely 33 árus portréját és több törzsvásárlót is bemutat.

A kiadvány bemutatásakor Schultz György, az egyesület elnöke elmondta: az ötödik év a piac és az egyesület életében egyúttal jelentős változást is jelent. Az új tulajdonos a jelenlegi ingatlan helyén Székesfehérvár új ékességét hozza létre. A termelői és biopiacnak új piaccsarnokot épít, ezzel ismeri el az öt év társadalmi
hasznosságát. A jelenlegi csarnokban széles áruválasztékkal Eurofamily üzlet, az emeleten pedig egy modern szolgáltató gyógyközpont épül.


Az ötödik év a piac és az egyesület életében egyúttal jelentős változást is jelent Fotó: Jancsárkert

Az idei kolbásztöltő fesztiválon vendégek lesznek a mohácsi busók és a Poklade zenekar is. A rendezvényt január 27-én rendezik meg a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. A kísérőesemények közül kiemelkedik a Gasztro utca, de egész nap zene és fellépők lesznek, továbbá kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.