EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Székesfehérvár

Új helyre költözik a Jancsárkert termelői piac

Ötödik éve működik a szombati termelői és biopiac a Balatoni úton. A Jancsárkertet évente közel hetvenezren látogatják. A piacot működtető egyesület most új kiadványt adott ki, amely 33 árus portréját és több törzsvásárlót is bemutat.

A kiadvány bemutatásakor Schultz György, az egyesület elnöke elmondta: az ötödik év a piac és az egyesület életében egyúttal jelentős változást is jelent. Az új tulajdonos a jelenlegi ingatlan helyén Székesfehérvár új ékességét hozza létre. A termelői és biopiacnak új piaccsarnokot épít, ezzel ismeri el az öt év társadalmi
hasznosságát. A jelenlegi csarnokban széles áruválasztékkal Eurofamily üzlet, az emeleten pedig egy modern szolgáltató gyógyközpont épül.


Az ötödik év a piac és az egyesület életében egyúttal jelentős változást is jelent Fotó: Jancsárkert

Az idei kolbásztöltő fesztiválon vendégek lesznek a mohácsi busók és a Poklade zenekar is. A rendezvényt január 27-én rendezik meg a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban. A kísérőesemények közül kiemelkedik a Gasztro utca, de egész nap zene és fellépők lesznek, továbbá kistermelők, őstermelők és a vendéglátósok kézműves élelmiszerek, ajándékok és disznótoros ételek gazdag választékával várják a résztvevőket és a látogatókat.

Kapcsolódó Cikkek